The Monkees-vokalisten er død

Davy Jones, vokalisten i 60-tallsbandet The Monkees, er død, 66 år gammel.

Davy Jones

Davy Jones døde av et hjerteinfarkt, 66 år gammel.

Foto: Peter Kramer / Ap

Dødsårsaken skal være et hjerteinfarkt.

Ifølge nettstedet TMZ fikk Jones et hjerteinfarkt da han var hjemme onsdag morgen lokal tid. Han ble sendt til sykehus, der han ble erklært død.

Jones ble født i Manchester i Storbritannia.

Han gjorde sammen med Micky Dolenz, Michael Nesmith og Peter Tork stor suksess på 1960-tallet med bandet The Monkees.

Noen av deres største hiter er «I'm a believer» og «Last train to Clarksville».

The Monkees regnes for å være pophistoriens første boyband og har solgt rundt 65 millioner album og singler siden oppstarten i 1965. Bandet ble offisielt oppløst i 1971.

Jones' siste opptreden var 19. februar i Oklahoma, og dagen før hadde han fremført The Monkees' hitsingler «Daydream Believer» og «It's Nice to Be woth You» på BB King Blues Club i New York, hvor han skal ha vært i tilsynelatende fin form.

Davy Jones etterlater seg kone og fire barn.

The Monkees

The Monkees regnes som pophistoriens første boyband og har solgt flere titalls millioner album og singler.

Foto: Ap

Kulturstrøm

  • Scenerøyk gjør musikere syke

    Én av fem musikere i orkestergraven hos Den Norske Opera og Ballett blir sykemeldt på grunn av røyk som brukes som effekt på scenen, skriver Klassekampen. Flere mener de har utviklet astma i voksen alder fordi de blir utsatt for store mengder scenerøyk.

  • Krigshelt i Brage-nominert bok døde

    Norges siste grenselos, Åge Aulie, døde onsdag. Han var hovedinformant for boka «Grenselosene» av Hege Kofstad. Aulie deltok aktivt i boklanseringen med godt besøkte foredrag. Han rakk å oppleve at boka ble nominert til Brageprisen. Aulie begynte som grenselos som åtteåring og ble 85 år gammel.

  • Markusplassen stengt grunnet flom

    Ordføreren i Venezia, Luigi Brugnaro, har valgt å stenge Markusplassen som følge av den høye vannstanden i byen. Han mener storflommen er en helserisiko for innbyggerne og anbefaler folk å unngå å reise. Vannstanden er nå 153 cm over normalnivå.