Dance with a Stranger-bassist døde

Musiker Yngve Moe, bassist i bandet Dance with a Stranger, døde i dag etter to uker i koma.

Yngve Moe er død

Musiker Yngve Moe gjorde stør suksess med bandet Dance With a Stranger. Han døde onsdag ettermiddag på Haukeland sykehus.

Foto: NTB Scanpix

Det er Bergens Tidende som melder at musikeren Yngve Moe er død.

– Han gikk bort i ettermiddag klokken halv fire, på Haukeland sykehus, med familien til stede, sier manager Trude Bø til VG.

Moe ble lagt i kunstig koma etter en badeulykke på Tenerife. Moe ble tatt av undervannsstrømmer da han var på en svømmetur, og ble lagt inn på sykehus på den spanske ferieøya. Tilstanden var da kritisk, men stabil.

For noen dager siden ble han overført til Haukeland Sykehus i Bergen, men livet stod ikke til å redde. Moe ble 56 år gammel.

– En unik norsk bassist

Frode Alnæs

Bandkollega Frode Alnæs beskriver Yngve Moe som en fantastisk musiker og god venn.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Bandkollega i Dance with a Strange, Frode Alnæs, beskriver Moe som en gjennomgående snill og vakker person.

– Han var utrolig snill, og brydde seg om alt og alle. Han har vært en av mine beste venner gjennom 30 år, og han har vært med på nesten alt jeg har gjort, sier Alnæs til NRK.no.

Som musiker var Moe helt unik, og han hadde sin egen signatur som gjorde låtene han lagde bedre.

– Han hadde veldig mye tilstedeværelse som musiker, og han har jo også laget en av Norges mest kjente basslinjer i «Everyone needs a friend», sier han.

Alnæs er på spillejobb i kveld, noe han beskriver som litt absurd.

– Det er en veldig trist dag, men jeg må bare fortsette å spille. Det ville Yngve ha ønsket, sier han.

Ble årets spellemenn

Gruppen Dance With a Stranger ble dannet i Bergen i 1984, og ga ut sitt første album i 1987. Bandbesetningen på fire har vært den samme siden oppstarten, og består foruten av Moe, av Frode Alnæs, Øivind «Elg» Elgenes og Bjørn Jenssen.

Bandet slo gjennom med låta «Everyone needs a friend» fra debutalbumet, og de vant spellemannsprisen i klassen pop to år på rad, i 1988 og 1989.

I 1991 fikk bandet den gjeve prisen årets spellemann.

Kulturstrøm

 • Musikere støtter skolestreik

  Når skolebarn i dag streiker for klima over hele landet, får de støtte av unge artister. På Eidsvoll plass i Oslo spiller Urørt-artister som Johan Køber, Jon Olav og punkbandet Hudkreft for demonstrerende barn og unge i østlandsområdet. De sier til NRK P3 at engasjementet er viktig.

  Artisten Jon Olav
  Foto: Tom Øverlie/NRK P3
 • Får Vesaas Debutantpris

  Det er Lars Svisdal som har fått Debutantprisen for sin roman «Seg til inkjes» melder Gyldendal i en pressemelding. Svisdal har fått gode anmeldelser og boken omtales som begynnelsen på et viktig forfatterskap.

 • Britisk debutant fikk krimpris

  Debutanten C.J. Tudor ble under Krimfestivalen tildelt årets Gullkule for sin roman «Krittmannen». Jurymedlemmene Elin Brend Bjørhei, Asbjørn Slettemark og Fredrik Wandrup, er imponerte over nivået på forfatterens første bok skriver Cappelen Damm i en pressemelding.