NRK Meny
Normal

Cowboy-romantikk blir opera

New York City Opera har engasjert komponisten Charles Wuorinen til å lage opera av ”Brokeback Mountain”.

Jake Gyllenhaal og Heath Ledger hadde et hett forhold i Brokeback Mountain.

Jake Gyllenhaal og Heath Ledger hadde et hett forhold i Brokeback Mountain.

Foto: HO UGC PH/PATHE DISTRIBUTION / AFP

- Helt siden jeg kom over denne fantastiske historien har jeg ønsket å lage en opera av den. Det er en stor glede for meg at Gerard Mortier og New York City Opera har gitt meg muligheten til å gjøre dette, sier Wourinen til nyhetsbyrået Associated Press.

Siste portrett av Heath Ledger

Charles Wuorinen

Den amerikanske komponisten Charles Wuorinen.

Foto: Nina Roberts (www.charleswuorinen.com)

I filmen fra 2005 spiller Jake Gyllenhaal og nylig avdøde Heath Ledger arbeidere på en ranch som innleder et homoseksuelt forhold. Filmen er basert på en novelle av Annie Proulx, og vant tre Oscar-statuetter. Operapremieren vil bli lagt til våren 2013.

Fra Rushdie til cowboy-romantikk

Dette vil bli andre gang operahuset urfremfører en opera av Wuorinen. Første gang var i 2004 med ”Haroun and the Sea of Stories”, basert på Salman Rushdies roman med samme navn.

Charles Wuorinen, som for øvrig fylte70 år 9. juni, har i over 40 år vært en viktig bidragsyter i den amerikanske samtidsmusikken. I 1970 mottok han Pulitzer-prisen for det elektroniske musikkstykket ”Time's Encomium”, som den yngste komponist noensinne.

I en pressemelding skriver New York City Opera at Wuorinen er en maksimalistisk komponist, og at musikken hans er elegant håndverk som kjennetegnes av kraftige harmonier.

Flere kulturnyheter