Hopp til innhold

Conan-sjefen slutter

Conan-regissør Gaute Godager slutter på grunn av misnøye med Conan.

Gaute Godager viser frem Conan

Gaute Godager viser frem Conan på lanseringen.

Foto: Roar Halten

Spillregissør Gaute Godager

Gaute Godager

Foto: Roar Halten / NRK

I en tilsynelatende oppsiktsvekkende ærlig pressemelding fra Funcom opplyser Gaute Godager at det er elementer med spillet som han ikke er fornøyd med, og velger derfor å si opp jobben fra Funcom.

Produktsjef Erling Ellingsen vil ikke si hvilke element i Conan Godager er misfornøyd med, – det får bli opp til Gaute selv å si noe om.

Godager er ikke tilgjengelig for kommentarer i dag.

- Jeg har gjort mitt aller beste i dette fantastiske spillet, men jeg har konkludert med at det er elementer jeg er misfornøyd med. Jeg har derfor bestemt med for å forlate Funcom. Det er på tide at Age of Conan blir sett på med nye øyne, og jeg støtter fullhjertet utnevnelsen av Craig. Jeg har hatt 16 fantastiske år, og jeg er veldig stolt av det Funcom har fått til. Funcom og Conan vil alltid være en viktig del av meg, og når jeg nå forlater spillindustrien er jeg sikker på at Age of Conan er i de beste hender.

Gaute Godager i pressemelding

Godager er en av grunnleggerne av Funcom og har vært med siden oppstarten i 1993.

Anarchy Online-producer tar over

Anarchy Online-producer Craig Morrison blir den nye Conan-regissøren.

Produktsjef Erling Ellingsen sier at det bare kan komme positive ting fra denne situasjonen – Craig er ekstremt godt egnet til jobben. Han har jobbet aktivt med communites i mange år, og den erfaringen er veldig viktig i den fasen som spillet er inn i nå, sier Ellingsen i en kommentar til Spiller.no.

Kulturstrøm

  • Låter fra Universal Music på vei tilbake til TikTok

    Musikk fra Universal Music vil igjen bli tilgjengelig på videoplattformen TikTok, melder partene i en pressemelding.

    Det skjer etter at partene har blitt enige om en ny lisensavtale.

    Universal Musics musikk har vært borte fra TikTok siden 1. februar i år.

    Universal Music mente den gang at TikTok forsøkte å bygge en musikkbasert virksomhet uten rettferdig betaling for musikken.

  • Gitarlegenden Duane Eddy er død

    Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP.

    Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-'Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

    Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

    (NTB)

    Duane Eddy under Stagecoach Music Festival i Indio i California i 2014.
    Foto: AP
  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP