Hopp til innhold

Cat Stevens snakker med kvinner

Yusuf Islam, tidligere kjent som Cat Stevens, har fått en rettslig kjennelse på at han ikke er kvinnediskriminerende.

Yusuf Islam

Artisten Yusuf Islam ( Cat Stevens) i aksjon på scenen under Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Artisten inngikk fredag et forlik med nettavisen Contactmusic.com som i fjor beskyldte ham for å nekte å snakke med kvinner uten hodesjal.

Den muslimske sangerens representant, Adam Tudor, la frem saken for en domstol i London. Han fikk medhold i at beskyldningene som ble fremmet i artikkelen er rent oppspinn.

- Ingenting imot kvinner

- Yusuf Islam har aldri hatt vanskeligheter med å arbeide sammen med kvinner, verken på grunn av religion eller noe annet. I hans liv er mange av de viktigste personene kvinner, sier Tudor til den britiske avisen The Independent.

Beskyldningene kom i en artikkel distribuert gjennom nyhetsbyrået World Entertainment News Network (WENN), blant annet til nettstedet Contactmusic.com , som har 2,2 millioner sidevisninger i måneden.

Stor byrde

Artikkelen hevdet at Yusuf Islams holdninger til kvinner skulle være så ekstreme at han på en prisutdeling nektet å snakke med, eller overhodet anerkjenne, kvinner uten hodesjal. Artikkelen hevdet også at hans manager skal ha sagt: ”Islam snakker ikke med andre kvinner enn sin kone. I hvert fall ikke om de ikke bærer hodesjal. Da snakker man ved hjelp av en mellomperson."

Tudor hevder at noe slikt aldri skal ha blitt sagt.

- Det bør ikke komme som en overraskelse at dette har vært en stor byrde for ham. Dette har ikke bare gitt et fullstendig galt inntrykk av hans holdninger til kvinner, men har også gitt en helt feil fremstilling av hans tro.

Yusuf Islam på Myspace

Beklager

WENN og Contactmusic.com skal allerede ha publisert beklagelser og skal betale betydelige erstatningsbeløp. Pengene vil bli donert til veldedighetsorganisasjonen Small Kindness , som Yusuf Islam selv leder.

Yusuf Islam var ikke selv til stede i retten.

Flere kultursaker på NRK Kultur

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters