NRK Meny
Normal

Britiske konserter for BB King

I 2006 spilte han avskjedskonserter, men nå kommer han tilbake til Storbritannia.

B.B. King

B.B. King skal nok en gang spille konserter i Storbritannia.

Foto: Danny Moloshok / AP

John Mayall

John Mayall skal spille sammen med BB King på turnéen i Storbritannia.

Foto: Pressefoto

Blueslegenden BB King skal spille fire store konserter i Storbritannia, til tross for at han sluttet å turnere utenfor USA i 2006. I 2006 hadde han flere avskjedskonserter i Storbritannia .

Spiller halve konserter

Han skal turnere med den 75 år gamle britiske bluesveteranen John Mayall , som skal spille i den første halvdelen av konsertene fulgt av King i den andre halvdelen.

King (83), lanserte sin profesjonelle karriere i 1947. I løpet av 50-årene spilte han i snitt 275 konserter i året og i 1956 var han oppe i hele 342 konserter, melder BBC .

LES: Geir Hovigs BB King-biografi!

King, som har vunnet Grammy fem ganger, er mest kjent for sine slagere «Every Day I Have The Blues» og «The Thrill Is Gone», som han spiller på sin kjære gitar, Lucille.

«November av mine år»

I desember opptrådte han med Foo Fighters og John Mayer på den første Grammy Nominations Concert i Los Angeles.

Da han annonserte at han trakk seg tilbake fra internasjonal turnering i 2006, sa King: «Jeg tror at klokka tikker, ja. Faktisk så vet jeg at den gjør det. Frank Sinatra sang om september av sitt liv. Jeg tror at jeg er i november av mine år.»

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP