Britiske konserter for BB King

I 2006 spilte han avskjedskonserter, men nå kommer han tilbake til Storbritannia.

B.B. King

B.B. King skal nok en gang spille konserter i Storbritannia.

Foto: Danny Moloshok / AP

John Mayall

John Mayall skal spille sammen med BB King på turnéen i Storbritannia.

Foto: Pressefoto

Blueslegenden BB King skal spille fire store konserter i Storbritannia, til tross for at han sluttet å turnere utenfor USA i 2006. I 2006 hadde han flere avskjedskonserter i Storbritannia .

Spiller halve konserter

Han skal turnere med den 75 år gamle britiske bluesveteranen John Mayall , som skal spille i den første halvdelen av konsertene fulgt av King i den andre halvdelen.

King (83), lanserte sin profesjonelle karriere i 1947. I løpet av 50-årene spilte han i snitt 275 konserter i året og i 1956 var han oppe i hele 342 konserter, melder BBC .

LES: Geir Hovigs BB King-biografi!

King, som har vunnet Grammy fem ganger, er mest kjent for sine slagere «Every Day I Have The Blues» og «The Thrill Is Gone», som han spiller på sin kjære gitar, Lucille.

«November av mine år»

I desember opptrådte han med Foo Fighters og John Mayer på den første Grammy Nominations Concert i Los Angeles.

Da han annonserte at han trakk seg tilbake fra internasjonal turnering i 2006, sa King: «Jeg tror at klokka tikker, ja. Faktisk så vet jeg at den gjør det. Frank Sinatra sang om september av sitt liv. Jeg tror at jeg er i november av mine år.»

Kulturstrøm

  • Cirque Du Soleil til Trondheim

    Det blir nysirkus-show fra Cirque Du Soleil i Norge i 2020. Forestillingen «Corteto» spilles i Trondheim spektrum i september. Det kanadiske underholdningsselskaper er verdens største innen nysirkus, og spiller forestillinger i hele verden.

    Fra Cirque Du Soleil sitt show Corteo
    Foto: Cirque Du Soleil
  • Johnson til angrep på BBC

    Storbritannias statsminister, Boris Johnson, truer allmennkringkasteren BBC med å avkriminalisere lisenssnylting. I helgen boikottet statsministerens kontor radioprogrammet «Today» fordi de mener det er skjev dekning av Det konservative partiet.