NRK Meny
Normal

Ble millionær etter grov mobbing

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En eldre dame ble mobbet av en ungdomsgjeng som filmet trakasseringen. Nå har hendelsen ført til at det 68 år gamle mobbeofferet har fått over 2,7 millioner kroner i en innsamlingsaksjon på nettet.

Karen Klein jobber som vakt på skolebussen i distriktet Greece i staten New York. Hun har i jobb å sørge for at elevene oppfører seg ordentlig mot hverandre til og fra skolen, men i stedet ble Klein offer for mobberne og måtte tåle grov hets i over ti minutter.

Etter at den hjerteskjærende videoen ble sluppet på internett på onsdag, har den spredd seg i rekordfart. Trakasseringen har vekket både media og folkeopinionen i USA, og mange har engasjert seg i mobbingen.

Mobbet på det groveste

Elevene mobbet Klein for utseendet, at hun var tykk og fattig med stygge klær. Men det var ikke dette som traff henne hardest.

I etterkant fortalte hun at den vondeste kommentaren var da en av de fire elevene sa at hun var så stygg at barna hennes burde ta livet av seg. Karen Kleins sønn tok selvmord for ti år siden.

Historien om Klein har på kort tid blitt et fenomen som har nådd flere av landets største mediehus. Klein har vært på nyhetsprogram som Today Show, Fox News og CBS News der hun har fortalt om den vonde opplevelsen.

Millionær etter støtteinnsamling

Men nå ser det ut til at det vil komme noe godt ut av mobbehistorien. Engasjerte amerikanere har samlet inn over 2,7 millioner kroner til Klein i en innsamlingsaksjon på nett. Målet med aksjonen var 30 000 kroner, slik at Klein kunne få tatt seg en velfortjent ferie, men responsen har overgått alle forventninger.

68-åringen sa på Today Show at hun er overveldet over all støtten hun har fått.

Ba om unnskyldning

Hun oppfordret foreldrene til å ha bedre kontroll på hva barna driver med.

– Det er leit at sønnene deres oppførte seg på denne måten. De er sikkert ikke slik hjemme, men man vet ikke hva de driver med når de går ut døra.

Faren til en av guttene ba senere om unnskyldning til Klein.

– Jeg er veldig lei for det som har skjedd. Dette er ikke måten jeg har oppdratt barna mine på, og jeg kunne ikke i mine villeste fantasier forestilt meg at han kunne gjøre noe slikt, unnskyldte Robert Helm.

Innsamlingsaksjonen til Klein ruller videre, og den nybakte millionæren vil kunne ta seg en svært lang ferie med pengene som har strømmet inn de siste dagene.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).