Billigst på topp, dyrest på bunn

Den billigste vant og den dyreste endte på jumboplass, i Norgesglassets store vanntest!

Salg av flaskevann
Foto: www.colourbox.no

Olden kildevann uten kullsyre tok en knepen seier i klassen for kullsyrefritt vann. Trendvannet Voss kom aller nederst. Av de 10 kullsyreholdige som ble testet vant billigvannet X-tra fra Coop foran både dyrere norske og importerte merker. Springvannet fra Oslo og Trondheim kom ut midt på treet.

Testpanelet bestod av vinjournalist Ulf Dalheim, forskningsjournalist og programleder Hanne Kari Fossum og kokk Inge Johnsen. De ga alle vannmerkene poeng mellom 1 og 6 i en blindtest.

Resultatet

Uten kullsyre:

Olden 13
Bonaqua 12+
Springvann Trondheim 11+
Euroshopper Vann 11+
Unicef vann 11
Imsdal 10 -
Springvann Oslo 10-
Isklar 9+
Voss still 9-

Med kullsyre:

X-tra (Coop) 14+
Olden Boble 13
Bonaqua 12-
Perrier 10
Voss sparkling 9+
Farris Bris 9
Farris naturell 8
Euroshopper Vann 8
San Pellegrino 7
Club Soda 7

Kulturstrøm

 • De ti beste seriene fra siste tiår

  Å skulle kåre de ti aller beste seriene fra det siste tiåret, er en umulig oppgave. Derfor har Filmpolitiet kåret de ti seriene som står igjen som deres personlige favoritter. Se hele listen her.

  Produksjon av metamfetamin i tv-serien Breaking Bad.
  Foto: AMC Networks / NRK
 • AI skal fullføre Beethovens 10.nde

  Kunstig intelligens skal prøve å fullføre den tyske komponisten Ludwig van Beethovens 10. symfoni. De få notene som finnes ble skrevet ned i boken hans like før han døde i 1827, 57 år gammel. Nå forsøker man å fullføre symfoniet ved hjelp av kunstig intelligens i forbindelse med at det neste år er 250 år siden han ble født. Resultatet blir framført av et orkester 28. april neste år i Bonn, Beethovens fødeby (NTB).

  Beethoven
 • John Lennons runde briller solgt

  Et par av John Lennons briller som Beatles-legenden la igjen i baksetet på en bil, ble fredag solgt på auksjon i London for 1,7 millioner kroner. Brillene ble solgt på nettauksjon til en anonym kjøper.