NRK Meny
Normal

Bevegelse er helse!

Petter Green er en særdeles blid og godslig fyr fra Stjørdal. Med alderdommen har han erfart at trim og bevegelse fører med seg trivsel.

Petter Green
Foto: Andreas Lunnan / NRK

95-årige Petter Green poengterer med overbevisning.

- Jeg kan ikke fatte og begripe at folk flest ikke skjønner sitt eget beste. Alle vet at det er viktig å holde kroppen i noenlunde forfatning, men i praksis er det bare et bittelite fåtall som gjør noe med det. De fleste slenger seg i sofaen og propper i seg usunn mat mens de venter på at sykdommene skal poppe opp. Jeg synes dette er så fælt.

Petter Green er en særdeles blid og godslig fyr fra Stjørdal. Absolutt ingen masete livsstilprofet, men en mann som har lagt opp til et kontrollert levnet. Gjennom sin naturglede har han holdt fysikken i orden. Med alderdommen har han erfart den trivsel som trim og bevegelse fører med seg.

Petter Green blir intervjuet av Andreas Lunnan.
Foto: Olav Vikvang

I en alder av 95 er han fortsatt en viktig krumtapp i det lokale næringsliv: Han farter rundt i Stjørdal sentrum som bud for ymse oppdragsgivere, og vikarierer gjerne bak skranken hvis butikkpersonalet skulle bli plagsomt kaffetørst.

Petter – som har vært regnskapsmann, offiser, kurèr på skumle oppdrag under krigen – trives som den berømmelige plommen i en hendig leilighet i sentrum.

Steller huset selv, kommer og går når han vil. – Jeg ble enkemann med alene-ansvar for to småjenter for 56 år siden, så jeg tror jeg kan det meste om oppgavene i et hjem, smiler den gamle hedersmann.

Søndag 26. august er han gjest i SØLVSUPER. Her følger vi Petter i hverdagen, både under oppdrag og gjennom en prat over kaffekoppen. Og på sen ettermiddagstid går turen til idrettsanlegget. Det er terminfestet baneløp, og arrangøren synes det vil være gildt om Petter benytter anledningen til å sette verdensrekord på 3.000 meter i klassen 95-99 år.

- Det er nå ikke først og fremst verdensrekorder jeg er ute etter, da, sier Petter Green med et smil. – For meg er det viktigere å sette en flott og ny personlig rekord hver dag: Nemlig å oppleve at jeg aldri før har vært så gammel, og likevel har det så fint!!!

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Kraftwerk i duett med astronaut

  Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet Kraftwerk i en overføring fra romstasjonen ISS. De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS. – ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album (NTB).

  NETHERLANDS-MUSIC-KRAFTWERK
  Foto: PAUL BERGEN / Afp