Berg, Øyvind

f. 1959. Bosatt på Lillehammer. Forfatter, dramatiker og skuespiller. Mangeårig medlem av teater-kompaniet Baktruppen. Mye av hans lyrikk er oversatt til tysk, engelsk og dansk.

Forfatteren Øyvind Berg
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Berg har mellomfag i filosofi og litteratur samt studier i egyptologi fra Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø. Han har vært medlem av Forfatterforeningens litterære råd (1987-1988) og (1993-1996). Han har sittet i Kulturrådets ankenemnd for innkjøpsordningen for ny norsk skjønnlitteratur. Fra 1997 var han kunstnerisk leder for Sigrid Undset-dagene, Norsk litteraturfestival.

Bibliografi

1982 Retninger (dikt)

1983 Paul Celan: Språk-gitter (gjendiktning)

1984 Barn er et hardt språk (dikt)

1985 Kenneth Patchen: En sky pornograf ser på verden(gjendiktning)

1985 Vitenskap for barn (dikt)

1986 Et foranskutt lyn (dikt)

1988 Totschweigetaktiken (dikt)

1989 Kjøter: en sosiodisé (skuespill)

1989 Ezra Pound: Metriske ruiner (gjendiktning)

1990 Lærestykker (prosa)

1991 Per Højholt: Dikt i utvalg (gjendiktning)

1992 Kunngjøring (dikt)

1993 Poe si tid (dikt)

1994 Et volum dikt 1982-1993

1995 Forskjellig (dikt)

1995 Heiner Müller: Wolokolamsker chaussè (gjendiktning)

1996 Paul Celan: Etterlatt (gjendiktning)

1997 Bak-truppens historier

1997 Kjærlighetc. (dikt)

1998 W. Shakespeare: Hamlet (gjendiktning)

1998 Nye linjer. 90-tallet i norsk lyrikk (red.)

1998 Tyven fra Brügge (dikt)

2000 Nede fortelling (dikt)

2003 Bertolt Brecht: Baal (gjendiktning)

2004 Chutzpah i måneskinn (essay)

2006 Olavers 2 og andre dikt (dikt)

Priser

1992 Oktoberprisen

1995 Brageprisen (lyrikk)

1999 Aschehougprisen

2000 Haldis Moren Vesaas-prisen

2002 Språklig samlings litteraturpris

2003 Hold Dampen Oppe-prisen

2003 Danse- og teatersentrums Scenekunstpris