Hopp til innhold

Beatles-tekst solgt for over 7 millioner

John Lennons håndskrevne tekst til Beatles-låten «A day in the life», ble fredag solgt for over 7,5 millioner kroner på en auksjon i USA.

Teskten til Beatles-låten A Day in the Life

I teksten er det flere rettelser der Lennon har streket over, og noen steder markert med rød tusj.

Foto: Anonymous / Ap

Papiret, som inneholder skriblerier med markeringspenn og blått blekk, ble solgt på auksjonshuset Sothebys i New York, til en mye høyere pris.

John Lennon

John Lennons håndskrevne tekst til Beatles-låten «A day in the life», ble fredag solgt for over 7,5 millioner kroner på en auksjon i USA.

Foto: - / AFP

Det var ventet at teksten skulle nå en pris på minst 460.000 pund , drøyt fire millioner kroner.

Teksten er skrevet på begge sider av et ark, med tusj og kulepenn. Enkelte steder er det også noen rettelser og notater i rød skrift, ifølge BBC.

Sangen, som er skrevet sammen med med Paul McCartney , er det siste sporet på platen «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» som kom ut i 1967.

Les også: Lennons fyllesang auksjonert bort

Ny rekord

Kjøperen av teksten ringte inn budet sitt, og er er anonym. Teksten har tidligere tilhørt Mal Evans, turnélederen til The Beatles.

Aldri har en Beatles-tekst blitt solgt for en så høy sum. Ifølge Sothebys var det teksten til låten «All you need is love» som hadde salgsrekorden. Den ble solgt for litt over seks millioner kroner.

Det anerkjente musikkmagasinet har rangert låten «A Day in the Life» som nummer 26 på listen over de 500 beste sangene gjennom tidene.

Albumet vant fire Grammy-priser i 1968, og solgte over 30 millioner eksemplarer.

Les også: Litt du ikke visste om Sgt. Pepper

Sensurert

BBC nektet opprinnelig å spille låten på radio da den kom ut, på grunn av tekstlinjen «I'd love to turn you on», som ble tolket som en referanse til narkotikabruk.

Setningen skal ifølge BBC ha blitt lagt til senere av Lennon.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.