Nitimekokk Lars Barmen påtreffes gjerne med nesa nedi grønnsakene, luktesansen er viktig når de beste ingrediensene skal plukkes ut.
- Poteter lukter ikke så mye, men smaker desto mer, sier Lars.
Selv foretrekker Nitimekokken å plukke poteter i løs vekt. Etter å ha luktet på dem tar han dem i nærmere øyesyn. Kun de som ser best ut får æren av å bli tilbredt av mesterkokken.
Lars Barmen.
- Det er viktig hvordan potetene ser ut. Ta mandelpotetene, de smaker jo bare herlig, men de siste årene har man begynt å dyrke dem i varm og rik jord, og det er feil. Da blir potetene altfor store og vasne.
Mandelpotetene skal være små og fine, dyrket i kaldt høylandsklima med sandfylt jord. Da smaker de best, sier Barmen som like godt gir deg sin beste oppskrift på potetsalat.
Slik lager du Barmens potetsalat
Mandelpotetene skjæres i skiver, kokes forsiktig opp, for deretter å trekke til de er møre. Bacon kuttes i terninger og stekes sprø og fine, deretter legges dette i en bolle, tilsett gjerne litt løk, grov, fransk sennep, litt vann og potetskivene.
Da har du en nydelig potetsalat, som kan serveres for seg, eller som tilbehør til kylling eller kanskje torsk.