Hopp til innhold

Se Bård Hoksruds «ekstreme makeover»

«Nå kan menn bruke sminke», meldte VG for noen dager siden. Men kan de egentlig det? Se bildene av Hoksrud i ny drakt.

– Det beste er dagene jeg bare kan gå med olabukse og bare en lett og ledig skjorte, det er veldig greit, sier Frp-politiker Bård Hoksrud til Nitimen. Han er invitert for å teste de nye påstandene om at det er blitt helt stuereint for menn å bruke sminke.

Han lot seg villig ledes inn til frisør, sminkør og stylist, og lot seg til og med overtale til glitrende øredobber, parykk og et festlig fippskjegg.

– Jeg begynner å bli veldig bekymra. Å se meg selv med øredobber trodde jeg aldri jeg skulle oppleve, sier han angstbeversk midt under prosessen.

Hoksrud vs metroseksualitet

Nitimen ville prøve VGs påstander om at alle menn kunne ha godt av litt sminke. Derfor kalte de inn mannen de ser for seg er lengst unna det «metroseksuelle» idealet.

Hør innslaget med Bård Hoksrud i Nitimen her:

– Noen av oss blir kanskje sett på som litt grå og kjedelige, det var kanskje derfor dere ba meg om å prøve ut dette her. Kanskje jeg kan få en litt røffere stil, sier Hoksrud.

Neppe metro på tinget

Men resultatet?

– Veldig uvant, og litt glossy stil, det så litt spesielt ut, litt sleipt, sier han.

Det betyr at Hoksrud neppe blir å se i full staffasje på Stortinget, men døra står på gløtt.

Til neste år er det stortingsvalg. Kanskje kunne den nye stilen trekke nye velgere til urnene.

Spørsmålet er vel om de ville stemme for eller mot.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.