Hopp til innhold

Dommer avviser deler av Jackson-søksmålet

Konsertarrangøren AEG Live står igjen som eneste tiltalte i Michael Jackson-saken etter at en dommer mandag avviste deler av søksmålet.

Jackson-AEG Suit Michael Jackson

Kongen av pop, Michael Jackson, var midt i forberedelsene til sin comeback-turne This is it, da han døde i 2009.

Foto: Kevin Mazur / Ap

Jackson-AEG Suit Katherine Jackson

Katherine Jackson krever 230 milliarder kroner.

Foto: Matt Sayles / Ap

Siden slutten av april har AEG Live vært involvert i en rettssak mot Michael Jacksons nærmeste familie, som saksøker konsertarrangøren for å ha opptrådt uaktsomt da de ansatte legen Conrad Murray.

Dommer Yvette Palazuelos har avvist søksmålet mot de navngitte AEG Live-sjefene Randy Phillips og Paul Gongaware, som i sine vitnemål har nektet for å ha gjort noe galt. Dermed står konsertarrangøren igjen som eneste tiltalte i saken, melder Reuters.

Jacksons mor, Katherine, krever rundt 230 milliarder kroner av konsertarrangøren, et beløp hun mener dekker det popstjernen ville tjent dersom han ikke hadde gått bort 25. juni 2009.

Ba om å avvise søksmålet

Katherine mener AEG Lives håndtering førte til at Michael Jackson døde, og viser til at konsertarrangøren ansatte legen Conrad Murray, som tidligere er blitt funnet skyldig i uaktsomt drap.

I tillegg til konsertarrangøren var AEG Live-sjefene Randy Phillips og Paul Gongaware også saksøkt av Jackson-familien.

Arrangøren sto bak Jacksons comeback-turne «This is it», og hevder på sin side at det var popstjernen selv som ansatte Conrad Murray. Selskapets sjefer har også fortalt at de kun gikk med på å betale Murray fordi legen insisterte på å bli med på Jacksons siste konsertturné.

PEOPLE-MICHAEJACKSON/ Courtroom sketch depicting AEG attorney Putnum as he cross-examines Katherine Jackson during trial in Los Angeles

Rettstegning av AEG-advokat Marvin Putnam.

Foto: GABRIELA MATTHEWS / Reuters

AEG Lives advokater skal ha bedt dommer Palazuelos om å avvise søksmålet mot Phillips og Gongaware. De mente Jackson-familiens advokater ikke hadde nok bevis for at de tiltalte uaktsomt hadde leid Murray som Jacksons lege under arbeidet med turneen.

– En stor seier

Palazuelos har uttalt at Katherines advokater ikke klarte å bevise at Phillips og Gongaware gjorde noe for å «kontrollere, lede eller begå» Michaels narkotikabruk i huset han leide under konsertforberedelsene.

– Dette er en stor seier for Phillips og Gongaware, sier AEG Lives advokat Marvin Putnam ifølge Daily News.

Nå er det opp til en jury å avgjøre utfallet av rettsaken som nå er inne i sin femte måned.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters