Normal

Anne-Kat. tilbake til NRK

Humordronning Anne-Kat. Hærland vender tilbake til statskanalen. – Det er veldig, veldig deilig å være her igjen, sier hun.

Anne-Kat. Hærland tilbake i NRK

Anne-Kat. Hærland og Brita Møystad Engseth er pandeldeltakere i Fritimen, som er ledet av Karen Marie Berg og Synnøve Svabø

Foto: Rune Lind / NRK

Hærland skal være fast inventar i et nytt radioprogram på NRK P1.

Anne-Kat. Hærland

Anne-Kat. Hærland var fast paneldeltaker i 'Nytt på Nytt' fra 1999 til 2007.

Foto: NRK

– Jeg er veldig glad for å å få lov til å komme tilbake. Jeg er på utlån fra TVNorge, tror jeg, ler Hærland og legger til: – Jeg ble litt usikker nå på hvordan dette egentlig er, men det er uansett hyggelig.

Begynte som lystekniker

Hærland startet i NRK som lystekniker i 1993. Hennes første programlederjobb kom tre år senere i serien «Direkte lykke» som gikk på NRK2. Likevel husker nok de fleste henne best fra «Nytt på Nytt» med Knut Nærum og Jon Almaas.

Anne Kats siste sending i Nytt på Nytt 27.04.2007

Hærland var fast paneldeltaker fra 1999 til 2007, før hun gikk til «Lyngbø og Hærlands Big Bang» og «Anne Kat ser på TV» i NRK.

Sluttet i NRK

Etter 15 år i NRK sluttet hun i 2012, men har ikke vært borte fra rampelyset av den grunn. Hun har hatt talkshowet «Anne Kat» på TVNorge og satt opp blant annet soloforestillingen «Jakten på ærligheten», som hun fikk en av mange komipriser hun har i samlingen sin.

Anne-Kat. Hærland og Brita Møystad Engseth

Anne-Kat. Hærland og Brita Møystad Engseth er faste paneldeltakere i 'Fritimen'.

Foto: Rune Lind / NRK

Nå er hun tilbake i NRK.

– Jeg elsker radio, fordi jeg liker å ha fokus på det jeg skriver og det jeg sier, ikke om jeg har gredd meg på håret, sier Hærland energisk.

Fast paneldeltaker

Hærland skal sammen med Brita Møystad Engseth være faste paneldeltakere i det nye programmet «Fritimen» på P1, der de kårer ukens oppturer og nedturer.

Premieren er i morgen, men her allerede nå kan du få sniklytte på kåringen av ukens oppturer:

Første sending lørdag

Karen Marie Berg og Synnøve Svabø

Programlederne Karen Marie Berg og Synnøve Svabø er klare med P1s store lørdagssatsning.

Foto: Rune Lind / NRK

«Fritimen» er NRK P1s nye lørdagssatsning, der portretter av aktuelle mennesker og tilbakeblikk på uka som har gått står i fokus. Programledere Karen Marie Berg og Synnøve Svabø gleder seg til å fyre startskuddet lørdag kl.15:00.

– Vi skal sørge for at du får en sving på lørdagen din. Og med vårt faste panel, kan du ikke gå glipp av programmet, sier Karen Marie Berg.

– Så klart er vi utrolig stolte av å ha med selveste Anne-Kat Hærland på laget. Hun har en veldig god teft for nyheter, så vi kan nesten ikke vente med å komme i gang, legger Synnøve Svabø til.

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.