NRK Meny
Normal

Anne-Kat. tilbake til NRK

Humordronning Anne-Kat. Hærland vender tilbake til statskanalen. – Det er veldig, veldig deilig å være her igjen, sier hun.

Anne-Kat. Hærland tilbake i NRK

Anne-Kat. Hærland og Brita Møystad Engseth er pandeldeltakere i Fritimen, som er ledet av Karen Marie Berg og Synnøve Svabø

Foto: Rune Lind / NRK

Hærland skal være fast inventar i et nytt radioprogram på NRK P1.

Anne-Kat. Hærland

Anne-Kat. Hærland var fast paneldeltaker i 'Nytt på Nytt' fra 1999 til 2007.

Foto: NRK

– Jeg er veldig glad for å å få lov til å komme tilbake. Jeg er på utlån fra TVNorge, tror jeg, ler Hærland og legger til: – Jeg ble litt usikker nå på hvordan dette egentlig er, men det er uansett hyggelig.

Begynte som lystekniker

Hærland startet i NRK som lystekniker i 1993. Hennes første programlederjobb kom tre år senere i serien «Direkte lykke» som gikk på NRK2. Likevel husker nok de fleste henne best fra «Nytt på Nytt» med Knut Nærum og Jon Almaas.

Anne Kats siste sending i Nytt på Nytt 27.04.2007

Hærland var fast paneldeltaker fra 1999 til 2007, før hun gikk til «Lyngbø og Hærlands Big Bang» og «Anne Kat ser på TV» i NRK.

Sluttet i NRK

Etter 15 år i NRK sluttet hun i 2012, men har ikke vært borte fra rampelyset av den grunn. Hun har hatt talkshowet «Anne Kat» på TVNorge og satt opp blant annet soloforestillingen «Jakten på ærligheten», som hun fikk en av mange komipriser hun har i samlingen sin.

Anne-Kat. Hærland og Brita Møystad Engseth

Anne-Kat. Hærland og Brita Møystad Engseth er faste paneldeltakere i 'Fritimen'.

Foto: Rune Lind / NRK

Nå er hun tilbake i NRK.

– Jeg elsker radio, fordi jeg liker å ha fokus på det jeg skriver og det jeg sier, ikke om jeg har gredd meg på håret, sier Hærland energisk.

Fast paneldeltaker

Hærland skal sammen med Brita Møystad Engseth være faste paneldeltakere i det nye programmet «Fritimen» på P1, der de kårer ukens oppturer og nedturer.

Premieren er i morgen, men her allerede nå kan du få sniklytte på kåringen av ukens oppturer:

Første sending lørdag

Karen Marie Berg og Synnøve Svabø

Programlederne Karen Marie Berg og Synnøve Svabø er klare med P1s store lørdagssatsning.

Foto: Rune Lind / NRK

«Fritimen» er NRK P1s nye lørdagssatsning, der portretter av aktuelle mennesker og tilbakeblikk på uka som har gått står i fokus. Programledere Karen Marie Berg og Synnøve Svabø gleder seg til å fyre startskuddet lørdag kl.15:00.

– Vi skal sørge for at du får en sving på lørdagen din. Og med vårt faste panel, kan du ikke gå glipp av programmet, sier Karen Marie Berg.

– Så klart er vi utrolig stolte av å ha med selveste Anne-Kat Hærland på laget. Hun har en veldig god teft for nyheter, så vi kan nesten ikke vente med å komme i gang, legger Synnøve Svabø til.

Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.