Anne-Cath. Vestlys plass

Plassen foran det nye hovedbiblioteket i Oslo blir oppkalt etter forfatteren Anne-Cath. Vestly.

– Det syns vår familie er kjempehyggelig, sier sønnen Jo Vestly til NRK.

Det forrige byrådet foreslo at plassen foran Oslos nye hovedbibliotek skulle hete André Bjerkes plass, men det rødgrønne byrådet vil at plassen skal kalles opp etter en kvinne.

Anne-Cath. Vestly
Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Kulturstrøm

 • Lovende skrekkdrama fra HBO

  «Lovecraft Country» er en av seriene anmelderne i Filmpolitiet har sett mest frem til i 2020. – En drivende godt skildret road trip gjennom et nostalgisk vakkert og vemmelig rasistisk USA, heter det i anmeldelsen av pilotepisoden. Terningkast 5.

  Courtney B. Vance, Jonathan Majors og Jurnee Smollett-Bell i hovedrollene som George Black, Atticus Black og Letitia Dandridge, i "Lovecraft Country" på HBO.
  Foto: HBO
 • Koreansk zombie-action

  Den kinoaktuelle filmen «Peninsula» er oppfølgeren til zombiefilmen «Train to Busan». – En zombie-epidemi med utilsiktet aktualitet, skriver Filmpolitiet, som mener filmen veksler voldsomt mellom ulike stemninger. Terningkast 4.

  Min Jung (Jung-Hyun Lee) må kjempe for å beskytte døtrene i filmen «Peninsula».
  Foto: Another World Entertainment
 • Trump forbyr handel med TikTok

  I USA har Donald Trump utstedt en presidentordre som forbyr handel med de kinesiske mobilappene TikTok og WeChat etter 21. september. Trump sier at appene er en trussel mot USA og kan brukes til å spre feilinformasjon som gagner Kina.