Hopp til innhold

Amøbestunt i Oslo

Spore-kreasjoner inntok hovedstaden.

Sporekunst
Foto: Alexander Fredriksen/NRK

I forbindelse med det kommende spillet Spore var det i går amøbeinnrykk i Oslo. Det er kunststudenter fra Akademi for Scenekunst ved Høgskolen i Østfold som står bak kreasjonene på oppdrag fra EA Games.

Se: Bilder fra amøbestuntet

Avantgarde kunstner Andrey Bartenev

Avantgarde kunstner Andrey Bartenev.

Foto: Alexander Fredriksen/NRK

Kunst og spill

Studentenes professorer ved Akademi for Scenekunst ved Høgskolen i Østfold, og deres gjesteforeleser, avantgarde kunstneren Andrey Bartenev fra Moskva har holdt oppsyn med stuntet. Moskovitten Andrey Bartenev mener at spranget mellom dataspill og kunst i det offentlige rom har mange likheter; det er fargerikt og har ekstragavanse, og det forekommer en interaksjon med publikum.

- De som designer dataspill transformerer den ekte verden og blander den med fantasiverden, og det er jo nettopp det moderne kunst også gjør. De gjør akkurat det samme, sier Barteney.

Spore Creator

17. juni kommer Spore Creator. Da kan man lage sine egne skapninger, ikke ulikt det studentene har gjort. Forskjellen er at det skjer på PCen. Selve spillet Spore slippes 4. september.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.