«Psychobitch»-premiere: Vil fortelle hvordan vi har det

De unge skuespillerne får endelig se reaksjonene på «Psychobitch». De kjenner seg godt igjen i rollene.

Psychobitch

Jonas Tidemann og Rhiannon Muller Osbourne spiller hovedrollene i filmen Psychobitch om generasjon prestasjon. Klare for festpremiere i Oslo.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Endelig skal de få vise publikum hvordan «generasjon prestasjon» har det. Premiereforestillingene er allerede utsolgt.

– Jeg føler i alle fall at det legges veldig mye press på hvordan man skal være, hva man skal ha på seg, hvem man skal henge med. Alt skal være så riktig. Det skal være så perfekt. Det er klart det er slitsomt, sier 17 år gamle Jonas Tidemann.

Se klipp fra filmen her:

Klipp fra filmen Psychobitch som handler om generasjon prestasjon.

Sosiale medier

De unge skuespillerne har reist rundt i landet og snakket med andre unge om budskapet i filmen.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger og mange unge kjenner seg igjen, sier Jonas Tidemann.

Eli Rhiannon Müller Osbourne spiller Frida som gir litt blaffen i presset og derfor blir hun utstøtt.

– Filmen er viktig fordi den viser hvordan mange tenåringer har det i dag, sier hun. Og oppfordrer foreldre og lærere til å se filmen.

– Mange unge er opptatt av karakterer og jeg kjenner mange som sliter med det og blir helt satt ut hvis de får en prøve de ikke har fått forberedt seg til, forteller hun.

– Hvordan er det blitt slik?

– Det har mye med sosiale medier å gjøre. Man kan føle at man må være noe man ikke er Og på sosiale medier er det jo bare perfekte bilder, sier hun.

Helsesista

Tale Maria Krohn Engvik også kjent som Helsesista spiller i filmen og er klar for premieren i kveld.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Helsesista

«Helsesista» som nærmest er blitt hele landets helsesøster på nett, spiller også en rolle i filmen. Tale Maria Krohn Engvik sier at hun ikke kjenner til noe land hvor det er så viktig for unge å ikke skille seg ut, men være like.

– Hvordan vi ser ut utenpå er blitt viktigere enn hvordan vi har det inni i oss, sier hun. Og forklarer at det er så mye unge i dag strever med.

– De er jo veldig opptatt av å skinne, være flink, vise seg fra sin beste side. Ungdomstiden skal jo egentlig være en tid hvor mang flyter litt rundt for å finne ut hvem de er.

Kulturstrøm

 • Iransk nyhetsanker arrestert i USA

  Nyhetsankeren Marzieh Hashemi fra Iranske Press TV er arrestert i USA. Det melder den statlige iranske TV-kanalen til nyhetsbyrået AP News. Hashemi er født i USA. Kanalen avbrøt i dag nyhetssendingen, for å melde at Marzieh Hashemi, født under navnet Melanie Franklin i New Orleans, ble arrestert etter å ha landet på St. Louis Lambert Internasjonale flyplass i Missouri. Det er foreløpig uklart hva Hashemi er anklaget for, ifølge Press TV

 • Rihanna går til rettssak mot faren

  Artisten mener faren utnytter hennes navn, eller rettere sagt familienavnet Fenty, til hans egen virksomhet i underholdningsbransjen, skriver BBC. Rihanna har de juridiske rettighetene til å bruke familienavnet Fenty på sine merkevarer innen kosmetikk og klær. Faren, Ronald Fenty, driver firmaet Fenty Entertainment, som han på hans firmanettside skal ha omtalt som et foretak Rihanna er involvert i, noe hun avviser. Ronald Fenty har ifølge BBC ikke kommentert datterens utspill.

  Rihanna
  Foto: Evan Agostini / AP / NTB Tema
 • Ny George R.R. Martin-serie

  Netflix slipper snart serien «Nightflyers». Den baserer seg på en science fiction-novelle som «Game of Thrones»-forfatteren ga ut i 1980, melder nyhetsbyrået TT. Historien kom altså ut en god stund før suksessen med bokserien «En sang om is og ild». Novellen ble også filmatisert i 1987. Men det ble ingen stor suksess. «Nightflyers» handler om åtte forskere og en tankeleser som begir seg ut på en ekspedisjon med et romskip. Martin ville skrive novellen etter at en kritiker mente man ikke kan kombinere science fiction med skrekk og horror. (NTB)

  Forfatteren George RR Martin
  Foto: Alberto E. Rodriguez / AFP