«Psychobitch»-premiere: Vil fortelle hvordan vi har det

De unge skuespillerne får endelig se reaksjonene på «Psychobitch». De kjenner seg godt igjen i rollene.

Psychobitch

Jonas Tidemann og Rhiannon Muller Osbourne spiller hovedrollene i filmen Psychobitch om generasjon prestasjon. Klare for festpremiere i Oslo.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Endelig skal de få vise publikum hvordan «generasjon prestasjon» har det. Premiereforestillingene er allerede utsolgt.

– Jeg føler i alle fall at det legges veldig mye press på hvordan man skal være, hva man skal ha på seg, hvem man skal henge med. Alt skal være så riktig. Det skal være så perfekt. Det er klart det er slitsomt, sier 17 år gamle Jonas Tidemann.

Se klipp fra filmen her:

Klipp fra filmen Psychobitch som handler om generasjon prestasjon.

Sosiale medier

De unge skuespillerne har reist rundt i landet og snakket med andre unge om budskapet i filmen.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger og mange unge kjenner seg igjen, sier Jonas Tidemann.

Eli Rhiannon Müller Osbourne spiller Frida som gir litt blaffen i presset og derfor blir hun utstøtt.

– Filmen er viktig fordi den viser hvordan mange tenåringer har det i dag, sier hun. Og oppfordrer foreldre og lærere til å se filmen.

– Mange unge er opptatt av karakterer og jeg kjenner mange som sliter med det og blir helt satt ut hvis de får en prøve de ikke har fått forberedt seg til, forteller hun.

– Hvordan er det blitt slik?

– Det har mye med sosiale medier å gjøre. Man kan føle at man må være noe man ikke er Og på sosiale medier er det jo bare perfekte bilder, sier hun.

Helsesista

Tale Maria Krohn Engvik også kjent som Helsesista spiller i filmen og er klar for premieren i kveld.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Helsesista

«Helsesista» som nærmest er blitt hele landets helsesøster på nett, spiller også en rolle i filmen. Tale Maria Krohn Engvik sier at hun ikke kjenner til noe land hvor det er så viktig for unge å ikke skille seg ut, men være like.

– Hvordan vi ser ut utenpå er blitt viktigere enn hvordan vi har det inni i oss, sier hun. Og forklarer at det er så mye unge i dag strever med.

– De er jo veldig opptatt av å skinne, være flink, vise seg fra sin beste side. Ungdomstiden skal jo egentlig være en tid hvor mang flyter litt rundt for å finne ut hvem de er.

Kulturstrøm

 • Varsler nye bøter

  Dersom markedsføringen mot mindreårige jenter ikke endres, vil den tidligere Top Model-dommeren bli bøtelagt igjen. Etter å ha fått et overtredelsesgebyr på 150.000 kroner i desember i fjor, bryter modellagenten markedsføringsloven på nytt, ifølge Forbrukertilsynet.

 • Orgelet i Notre-Dame uskadet

  De store orgelet i Notre-Dame-katedralen ser ut til å være uskadet etter brannen, skriver orgeleksperten Pascal Quoirin på sin facebookside. Han har undersøkt instrumentet og ikke funnet skader på piper eller elektronikk. Verre har det gått utover et mindre orgel i kirkens kor, som er sterkt skadet av vann.

  Orgelet i Notre-Dame
  Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
 • Grøsser ble Boksluker-favoritt

  Bokslukerprisen i regi av Foreningen! les ble delt ut i dag på Sentralen i Oslo. Vinneren ble Mari Moen Holsve (32) for grøsseren «Ingen sover trygt i natt». Juryen har bestått av ti juryklasser på 5. og 6. trinn som har lest de fem superfinalistene i Bokslukerprisen. Vinnerboka er sykt bra og så skummel at noen av jurymedlemmene har fått mareritt, noe som betyr ordentlig kvalitet, heter det i juryens begrunnelse.

  Mari Moen Holsve med juryelever
  Foto: Foreningen !les