"Honey Pie"

John Lennon rynket på nesen da Paul McCartney presenterte "Honey Pie" for ham. Likevel stilte han opp og koste seg under innspillingen. Hvorfor får du vite i historien bak "Honey Pie".

Hør: Historien bak Honey Pie

Låta handler om en skuespillerinne, omtalt med kjælenavnet Honey Pie, som har blitt berømt i USA, mens kjæresten vil at hun skal komme til ham England. At en beundrer lengter etter at kjæresten skal komme tilbake, var typisk for varieté-tekstene på den tiden, og for å gi den riktige stemningen, la The Beatles på skrapelyder fra ei gammel 78-plate.

Besetning:

Paul McCartney: Piano, gitar, vokal

John Lennon: Gitar

George Harrison: Bass

Ringo Starr: Trommer

Studiomusikere: 5 saksofoner, 2 klarinetter

Hør: Historien bak Honey Pie

Tilbake til The Beatles komplett

 

 

Kulturstrøm

 • Komponisten Pendercki er død

  En av de største komponister i nyere tid, Krzysztof Penderecki, er gått bort, melder Classic FM. Penderecki komponerte flere av sine viktigste verk til minne om katastrofer på 1900-tallet. Mest kjent er hans Threnody for ofrene for Hiroshima. Den polske komponisten ble 86 år.

  Krzysztof Penderecki
  Foto: AGENCJA GAZETA / Reuters
 • Hør minikonsert

  Med Charlotte Dos Santos. Det norske stjerneskuddet har gitt anmeldere og fans hakeslepp med sin jazz-soul-pop. Den nyeste låten, «Helio» handler om å hele seg selv, før du kan elske noen andre, forteller hun til Kulturstripa.

  Charlotte Dos Santos
 • En kompis sa han kunne synge

  Artisten Hkeem forteller om mamma som forbilde, om sukssen, og da han fant ut at kan kunne synge. Hør ham dypdykke i sin nyeste singel, «Para», i Kulturstripa.

  Hkeem - VG-lista Topp20 Rådhusplassen 2018

Flere kulturnyheter