Hopp til innhold

10 tusener så Forbrytelsen siste avsnitt

NRK.no la ut siste epiode av Forbrytelsen rett etter at nest siste episode avsluttet på TV i går kveld. Samtidig diskuterte seerne serien på nettet. Se spekulasjonene og reaksjonene her.

Sofie Gråbøl i Forbrytelsen

Torsdag kveld, rett etter niende avsnitt av «Forbrydelsen 2» på NRK1, får du tiende og siste avsnitt her på NRK.no.

- Ikke røp hvem som er morderen, ba lesere i diskusjonen om Forbrytelsen 2 på nrk.no i går kveld.

Spekulasjonene om hvem som er krimseriens morder har gått høyt i en uke, og nå er spenningen utløst for mange.

Trafikken var så stor da nrk.no la ut siste episode av Forbrytelsen på nettet, rett etter at episode 9 var avsluttet på NRK 1. Noen reagerte på tregt nett. En årsak kan ha vært at mellom 25 000 og 35 000 seere i kvarteret så løsningen på krimgåten.

Samtidig diskuterte krimfantaster serien i Cover-it-Live og stilte spørsmål.

Se hva Forbrytelsen-fans mente

- Ikke verst at det måtte en liten dansk politidame til for å finne skjeletter i en ovn i Afganistan - og vi som trodde at de skulle bli gisler. Det skriver "Inger" om Forbrytelsen.

SE SISTE AVSNITT I «FORBRYDELSEN 2» HER.

Forbrytelsen-chat'en startet forrige uke på nrk.no diskuterte leserne episode 8

Serien har skapt store bølger i vårt naboland i sør. Første sesong medførte store overskrifter i avisene, bettingselskapene satte penger på hvem morderen var, og etterforsker Sarah Lunds strikkegenser satte trend blant danskene. Andre sesong har ikke vært så veldig mye annerledes.

LES OGSÅ: - «Forbrytelsen»-Sofie har skapt strikkedilla - igjen

Nesten to millioner dansker

Gråbøl stilte i nettmøte for NRK.no

I Danmark ble sesong to avsluttet med brask og bram søndagen som var, med til sammen 1 901 000 krimsultne dansker foran TV-skjermen . I Norge er det til sammenlikning en halv million som har fulgt den sjelelig avstumpede etterforskeren Sarah Lunds vei mot svaret på krimgåten.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Niende episode er selvfølgelig høydepunktet så langt. Vi sakser direkte fra spenningen:

«Sterke følelser preger også den politiske arenaen. Regjeringens tiltaksplan mot terror blir til alles overraskelse utsatt etter at Krabbe fra Folkepartiet har valgt å støtte Buch. Buch på sin side har ganske vidtrekkende planer. Regjeringskollegene driver også med planlegging, men de handler om Buch. Dermed er balladen i gang. Mens oberst Jarnvig er anholdt, får hans underordnede Søgaard besøk på kasernen av Brix og hans folk. Og Raben er igjen på vei til anklagerbenken.»

Hva skjedde i episode 7, 8 og 9? Se Forbrytelsen i vår nett-tvspiller.

LES OGSÅ: Sofie Gråbøl om «Sarah Lund»: - Jeg tenker på henne som en mann

Dette er «Forbrydelsen 2»

I en tid preget av terror blir en kvinnelig advokat funnet mishandlet og drept under svært spesielle omstendigheter. Jakten på gjerningsmannen blir omdreiningspunktet for en heseblesende triller som involverer Politigården, Christiansborg (det danske folketinget) og Forsvaret. Tre vidt forskjellige personer får plutselig avgjørende innflytelse på hverandres liv. Den ene er den tidligere assisterende kriminalsjef Sara Lund, den andre, den nyutnevnte justisministeren, Thomas Buch, og den tredje er en fengslet soldat og familiefar, Jens Peter Raben.

Hva mener du om serien?

Bruk kommentarfeltet til diskusjon:

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.