NRK Meny
Normal

"Den gyldne pest"

Vi starter krimsesongen 2009 med Radioteatrets ønskereprise. "Den gyldne pest” er en kriminalserie i tre deler av Øvre Richter Frich.

Illustrasjonsbilde: Coulorbox.com

3. del: Den siste alkymist.

Anarkistene som sprer den gyldne pest er på
flukt fra England” Men Jonas Fjeld og Ralph Burns er på sporet etter dem, og det fører til havnebyen Gravesend og kutteren Dinah. Våre helter har ikke Noe valg: de kan ikke la banden unnslippe, om de så Skal havne på en ferd ut i uvisshet og dødsfare…

2. del: En gyllen grav

I laboratoriet i Paris har John Markers geni
gjort alkymistenes gamle drøm til virkelighet.
Og nå er hemmelige krefter satt i spill, en hittil ukjent fare truer med å bringe hele den vestlige verden søkonomi i ruiner. Hvor skal den bekymrede sjef for Bank og England, Lord Cavendish, finne den mann som kan stoppe katastrofen før det er for sent?

Vår gamle kjenning fra Scotland Yard har et forslag…

Tidligere sendt:
1. del: De radioaktive strålers mysterium.

Den geniale kjemiker John Marker er et Guds stebarn på jorden. Ingen vil vite av ham, hans teori om at man kan lage gull ad kunstig vei blir latterliggjort, han går sult og undergang i møte på sitt esle takkammer i Kristiania. Men så flykter den desperate anarkisten Jaques Delma fra Akershus fengsel, og skjebnen griper avgjørende inn.

Dr. Jonas Fjeld må atter ta sine kjempekrefter i bruk for å redde vår verden fra undergang….

Dramatisert av Jon Lennart Mjøen.
Produksjonsleder: Tove Britt Olstad.
Lyddesign: Erki Halvorsen.
Regi: Nils Nordberg.

De som er med:

Fortelleren: Lasse Lindtner
Jaques Delma: Jan Grønli
John Marker: Gard Eidsvold
Natascha Saimler: Birgitte Victoria Svendsen
Politimesteren: Pelle Christensen
Binet: Ivar Nørve
Jonas Fjeld: Per Sunderland
Kenguruen, alias Jimmy Croft: Paul Ottar Haga
Dessuten medvirker: Morten Faldaas, Jon Lennart Mjøen, Sverre Solberg og Oddvar Hellan.

Sendes lørdag 3. januar klokken 14.03.
Blir også sendt, søndag 4. januar kl. 23.03

Sendt første gang i 1992

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: