– Ti amo Marit Larsen!

I jakten på norsk statsborgerskap vil italienske Dennis Dalla Torre (28) fri til sin store heltinne Marit Larsen.

Marit Larsen og Dennis

Italienske Dennis vil bli norsk og drømmer om å gifte seg med Marit Larsen. Hør 'Ti amo, Marit Larsen' på NRK P2 lørdag kl.10.03 og søndag kl.21.03.

Foto: Privat

  • Hør radiodokumentaren «Ti amo, Marit Larsen!» på NRK P2 lørdag kl.10.03 og søndag kl.21.03.


Veggene på rommet til Dennis Dalla Torre (28) i Bologna i Italia er tapetsert med plakater av norske artister og personligheter: Venke Knutson, Lene Marlin, Kings of Convenience. På skapdøren dukker Kong Harald fram bak et Tromsø IL-skjerf. På nattbordet flyter det av Pondus-blader. Men mest plass er forært til Marit Larsen.

– Når jeg ser Marit smile må jeg bare smile tilbake, og jeg begynner å hoppe som et lite barn. Hun er veldig søt og lager en fantastisk musikk. Jeg er litt forelsket, innrømmer Dennis.

Håpløst for unge i krise-Italia

Marit Larsen
Foto: NRK

Siden han for noen måneder siden ble ferdig med studiene i informatikk, har han søkt jobber i Italia – uten hell. På grunn av den økonomiske krisen er hver tredje unge italiener uten arbeid. I konkurranse med nesten fire millioner andre unge arbeidsløse er sjansene små for å finne en god jobb akkurat nå. Men i Norge trengs det folk, og Dennis har en plan.


– Jeg elsker alt ved norsk kultur, og vil helst bli statsborger. Jeg er ikke interessert i å være en italiener i Norge. Jeg vil bli en ekte nordmann, sier Dennis.

Lokker med pasta og kanin

Dermed er han på utkikk etter en norsk kone. Med en norsk statsborger som ektefelle er det enklere å få innvilget statsborgerskap. Øverst på Dennis’ ønskeliste står Marit Larsen. Nå som han og fanklubben kommer til Norge for å se hennes konserter i Oslo-området, vil han få muligheten til å spørre.

– Etter konserten vil jeg møte Marit med et stort smil. Jeg vil si at jeg kan lage en veldig god pasta, og at jeg har en søt kanin. Og jeg vil spørre Marit og hun vil gifte seg med meg.

Hør hvordan det går med planen til Dennis i radiodokumentaren «Ti amo Marit Larsen!» som sendes i NRK P2 lørdag kl. 10.03 og søndag kl. 21.03

Dokumentaren er laget av Sindre Leganger. Teknisk regi ved Kjetil Hansen. Konsulent Hege Dahl.

Kulturstrøm

  • Enhver har kulturelle rettigheter

    FNs menneskerettserklæring fyller 70 år i dag. Blant de 30 artiklene finner vi også et eget punkt om kultur. Slik lyder artikkel 27:
    1. Enhver har rett til fritt å delta i samfunnets kulturelle liv, til å nyte kunst og til å få del i den vitenskaplige fremgang og dens goder.
    2. Enhver har rett til beskyttelse av de åndelige og materielle interesser som er et resultat av ethvert vitenskapelig, litterært eller kunstnerisk verk som han har skapt.

    Bilde av FN-logoen