Hopp til innhold

– Har ikke temperamentsproblemer

Den tidligere fotballspilleren Rune Bratseth og keeperen Thomas Myhre kaller Åge Hareide både uspiselig og kynisk i biografien «Åge Hareide». Den er skrevet av tidligere fotballspiller og trener Arild Stavrum – Jeg føler ikke at jeg er slem, men at jeg stiller noen krav til omgivelsene. Som leder er det umulig at alle er happy, sier den tidligere landslagstreneren Åge Hareide som nå er trener i Danmark, til NRK Dagsrevyen.

Åge Hareide

Kulturstrøm

 • EUs forhandlinger om KI på overtid

  EU-parlamentarikere og EU-landene forhandler torsdag morgen på overtid om et nytt regelverk for kunstig intelligens (KI) i unionen, ifølge kilder.

  Forhandlingene er nå inne i sitt andre døgn. Målet er å få på plass det som ventes å bli et banebrytende regelverk for blant annet bruken av KI-systemer som tekstroboten ChatGPT. Fortsatt gjenstår flere sentrale spørsmål, blant dem bruk av KI til ansiktsgjenkjenning, i politiets arbeid samt kildekodetilgang.

  Forhandlingene foregår bak lukkede dører og hadde torsdag morgen pågått i 17 timer. En pressekonferanse om saken er utsatt inntil videre.

  EUs medlemsland og EU-parlamentet har forsøkt å bli enige om detaljene i et forslag som ble lagt fram av EU-kommisjonen for to år siden, men de har slitt med å holde tritt med den svært raske utviklingen innen feltet. Det gjør det også vanskelig å oppnå enighet.

  De nye reguleringene kan komme til å danne et utgangspunkt for andre land som ønsker å lage egne regler for kunstig intelligens.(NTB)