500 episoders «Simpsons»-maraton

I anledning av den 500. episoden av «The Simpsons», utfordrer TV-stasjonen Fox fansen til å se alle episodene av den populære serien på rekke og rad.

The Simpsons

Familien Simpson har vært på skjermen i over 24 år og feirer sin 500. episode i februar 2012.

Foto: Anonymous / Ap

86 timer, seks minutter og 41 sekunder. Det er den gjeldende Guiness-verdensrekorden for sammenhengende TV-titting.

Nå oppfordrer TV-stasjonen Fox Simpsons-fansen til å slå denne rekorden for å skape blest rundt episode 500, som har USA-premiere 19. februar.

«The Simpsons» Ultimate Fan Marathon Challenge blir avholdt på Hollywood & Highland i Los Angeles 6. februar, skriver teamet bak «The Simpsons» i en pressemelding.

Den som holder ut lengst får ære og berømmelse, samt en pengepremie på 63 000 norske kroner ($10 500) og diverse effekter fra serien.

Lady Gaga besøker Springfield

Til dags dato har serien hatt mellom 400-500 gjestestemmer. I årets sesong besøker Lady Gaga som hjelper Lisa med å bygge opp selvtilliten.

Skuespillerne Michael Cera, Bryan Cranston (Breaking Bad), Glenn Close og Jeremy Irons besøker også Springfield, skriver Fox.

En smakebit fra «Simpsons»-episode 496

Slutten for Simpsons?

Om hardcore-fansen klarer å slå den gjeldende verdensrekorden, er det langt i fra den første rekorden som har blitt knust av den joviale familien fra Springfield.

Serien holder allerede verdensrekordene for å være TV-serien som har vært lengst på lufta og for å ha vunnet flest Emmy-priser for en animasjonsserie.

Den populære serien ble først sendt i 1987 som en del av The Tracey Ullman Show, men fikk en egen serie i 1989.

Serien er nå inne i sin 23. sesong, men sto en stund i fare for å bli avlyst på grunn av uenigheter om skuespillerhonoarerer.

Selv om partene kom til enighet, ryktes det at neste sesong vil være den aller siste for den populære serien, melder Reuters.

Kulturstrøm

 • Fant svært langhus ved Halden

  Ved Gjellestad i Halden har man funnet et langhus på nær 60 meter med georadar. Langhuset er blant de største i Norden.

  I tillegg har forskerne fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) funnet en rekke andre bygninger og graver. De mener funnene tyder på at stedet har vært et maktsentrum i jernalder og vikingtid, skriver de i en pressemelding.

  Funnene er gjort i nærheten av der man fant Gjellestadskipet i 2018 (NTB).

 • Rockefeller-eier tapte millioner

  Konsertarrangører og utesteder er blant dem som merker at pandemien langt fra er over. Statlig støtte må på bordet, krever en av de store aktørene.

  Hans A. Lier er styreleder i Auditorium AS, som driver Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene i Oslo. Han forteller NTB om et omsetningstap på 4,5 millioner kroner i løpet av helga, til tross for at arrangøren fikk gjennomført et par nedskalerte show.

  – Kulturbransjen har vært nede for telling mer enn noen annen bransje. Vi har vært stengt i rundt ti måneder siden pandemien startet. Og vi har fått lov innimellom til å ha arrangementer med 20, 50, 100 og 200 tilskuere, med støttemidler i bunnen. Det har vi ingenting av nå, absolutt ingenting. Og det gjør krisen mye verre, sier han.

  (NTB)