Normal

3 år og Beatles-frelst

Hun er ikke Norges største Beatles-fan fysisk sett, men hun er trolig Norges yngste.

Lovise Hals - 3 år og Beatles-frelst
Foto: Lea Cossais / NRK

Hør: Lovise Hals og pappa Hans Petter Nilsen fra Trondheim

Lovise elsker The Beatles, og det er ingen tvil om at hun har blitt litt påvirket av pappan sin og Lovises interesse for The Beatles startet i følge pappa Hans Petter Nilsen med DVD-serien Beatles Antology for omtrent ett år siden.

- Hun fattet fort interesse for å se på konsertopptakene, og ble skikkelig forelsket både i lydene og bildene.

Heller Beatles enn Barne-TV

Lovise er ikke som alle andre 3-åringer. Hun vil nemlig mye heller se film om The Beatles enn Barne-TV, og selv om jenta er umettelig og kunne tenkt seg å se filmen flere daglig, har far og mor satt en grense på maks en gang om dagen.

Men det er ikke bare film som er interessant. Faren til Louise har mange bøker om The Beatles, og treåringen synes det er veldig spennende at pappa forteller.

Lovises favorittlåt med The Beatles er "Baby's in Black".

Hør Lovise synge og fortelle om The Beatles: Lovise Hals og pappa Hans Petter Nilsen fra Trondheim

Kulturstrøm

 • Dato klar for Downton Abbey-filmen

  Deadline.com og en rekke andre amerikanske medier melder at datoen for når Downton Abbey-filmen kommer er klar: 20. September, 2019. Downton Abbey-TV-serien er et historisk drama som er sendt i over 100 land og har vunnet en rekke priser.

  Downton Abbey
  Foto: Carnival Film & Television Ltd
 • – Det var virkelig på tide

  «Stille lys» er den første retrospektive utstillingen av bildene til Morten Krogvold. – Han er en bauta i norsk fotografi, sier NRKs kunstanmelder, som er spesielt fascinert av portrettene. Haugar Vestfold Kunstmuseum stiller også ut skildringer av kvinner i Afrika og Sør-Amerika og mange av landskapsfotografiene hans. Her kan du høre anmeldelsen til Mona Pahle Bjerke. Og her kan du høre et dypdykk i utstillingen i Kulturreportasjen på P2.

  Frosset kristus i regn av Morten Krogvold
  Foto: Morten Krogvold
 • Saksøkt for kjønnsdiskriminering

  Ein tidlegare tilsett hevdar at kvinner blir betalt mindre og at Spotify driv med systematisk kjønnsdiskriminering. Ho hevdar også at salssjefen i USA arrangerte fuktige gutteturar til Sundance Film-Festival, og ekskluderte kvinner som var betre kvalifisert, melder Variety. Spotify seier dei ikkje kjenner seg igjen i skuldingane.

  SPOTIFY-IPO/
  Foto: DADO RUVIC / Reuters