Hopp til innhold

10,5 mill til "Revejakta"

I dag ble det bestemt at filmselskapet Maipo får penger av Norsk Filmfond til å filme Ingvar Ambjørnsens spenningsroman "Den siste revejakta".

Ingvar Ambjørnsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Prosjektet har vært planlagt i flere år. Regissør Ulrik Rolfsen har tro på høy spenningsfaktor i filmen som skal skildre et narkotikamiljø i Oslo på 1980-tallet.

Han gleder seg til å filmatisere Ambjørnsens bok.

- For det første er det en stor ære å få lov til å filmatisere Ambjørnsens spenningsbok nummer én, sier Rolfsen.

Mer humor

Allerede i dag kan det bli klart at Rolfsen får pengestøtte fra Norsk Filmfond til å filmatisere "Den siste Revejakta". Regissør Rolfsen har god erfaring med å bringe 80-tallet til kinopublikummet fra sin gangsterfilmdebut og publikumssuksess "Izzat".

- Denne filmen byr opp til råskap, men det blir mye mer humor enn i ”Izzat”. Både svart humor og litt slapstick, sier Rolfsen.

 

Izzat
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

 

Hasjsalg

I "Den siste revejakta" møter vi kompisene Carl og Robert som livnærer seg av å selge hasj i det små i Oslo. Gutta planlegger imidlertid å trekke seg tilbake etter ett siste stort hasjsalg, men alt går ikke slik de har planlagt.

Produsent Synnøve Hørsdahl i filmselskapet Maipo, skal sammen med Rolfsen sørge for at "Den siste revejakta" blir en kinosuksess. Filmselskapet Maipo har hatt stor sukess med filmatisering av Ingvar Ambjørnsens tre Elling-bøker. Elling-filmene ble til sammen sett av 1,5 millioner nordmenn.

Fornøyd Ambjørnsen

Forfatter Ingvar Ambjørnsen er svært fornøyd med at det endelig ser ut til å bli film av "Den siste revejakta".

- Dette har det jo vært snakk om i ganske mange år nå. Jeg er happy for at det ser ut til å gå i boks nå, sier Ambjørnsen.

45 mill til norsk film

 "Den siste revejakta" og fire andre spillefilmer ble til sammen tildelt 45 millioner kroner på dagens styremøte i Norsk filmfond. To filmer fikk tilskudd etter konsulentvurdering: Paradox-teamet bak suksessfilmen Hawaii, Oslo fikk 11,25 millioner til drama- og kjærlighetshistorien "De usynlige" og Maipo AS fikk 10,5 millioner til "Den siste revejakta" basert på Ingvar Ambjørnsens roman. Tre filmer fikk tilskudd etter markedsvurdering: Zwart arbeid AS til "Lange flate ballær II – I kongens klær", med Harald Zwart som regissør, Nordisk Film AS til barnefilmen "S.O.S. – Svartskjær fyr", i regi av Arne Lindter Næss, og SF Norge AS til Varg Veum-filmen "Falne engler", med Aksel Hennie på regi.

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • 1,6 millioner på Madonna-konsert

    – Dette stedet er magisk, sa Madonna på Copacabana-stranda i den brasilianske storbyen Rio de Janeiro lørdag kveld.

    Ifølge Deadline er pulikumstallet anslått til 1,6 millioner mennesker.

    Giga-gratiskonserten markerte avslutningen på hennes «Celebration Tour». Første konsert var i London i oktober i fjor.

    Den 65-årige superstjernen startet ballet med «Nothing Really Matters» fra 1998. Dette er første gang «dronningen av pop» har en retrospektiv turné, og hun framfører låter fra karrieren på mer enn fire tiår.

    – Her er vi på det vakreste stedet i verden, sa Madonna og viste til utsikten mot havet, fjellene og Kristusstatuen på en av byens høyder.

    (NTB)

    Madonna avsluttet turneen i Rio de Janeiro lørdag.
    Foto: AP
  • Norge vant sølv i EM brass band

    Eikanger-Bjørsvik Musikklag fra Nordhordland havnet på en 2. pass i det europeiske brassbandmesterskapet i mesterskapsseksjon i Palanga i Litauen lørdag.

    I tillegg vant de solistpris for trombonisten.

    – Eikanger-Bjørsvik er veldig fornøyd med 2. premie på EBBC 2024 Palanga, skriver Eikanger-Bjørsvik musikklag på Facebook.

    Brassband Treize Etoiles fra Sveits fikk 1. plass og Brassband Willebroek fra Belgia fikk 3.-plassen, ifølge resultatlisten.

  • 40 år sidan Dollie-jentene song for livet

    Søndag er det nøyaktig 40 år sidan den norske duoen Dollie de Luxe deltok i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Lenge leve livet».

    På Instagram spør Dollie-medlem Ingrid Bjørnov om andre også har hatt filler i håret! Benedikte Adrian var den andre i duoen, som kom på 17. plass i finalen.

    Dollie de Luxe ble nummer 17 av 19 i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1984.