Hopp til innhold

Linkin Park-songar er død

Chester Bennington, best kjent som vokalist i bandet Linkin Park, er død. Han vart 41 år gammal.

CBS RADIO's SPF 2017

LINKIN PARK-SONGAR: Chester Bennington under ein konsert i Las Vegas 19 mai i år 2017.

Foto: Isaac Brekken / AFP

Bennington hadde seks barn og var gift to gonger. Han skal ha blitt funnen i ein privat bustad i Los Angeles torsdag morgon, ifølgje TMZ.

Metalbandet Linkin Park er kjent for låtar som «Faint», «In the End» og «Crawling». Bandet eksperimenterte med fleire musikksjangrar, og dei samarbeidde mellom anna med Jay-Z. Albumet deira «Meteora» er blant dei mest selde i musikkhistoria.

Har strevd med rus og alkohol

Songaren skal ha strevd med narkotika og alkohol i fleire år. Han har tidlegare sagt at han har blitt misbrukt som barn.

Bennington var ein nær venn av Chris Cornell, som døydde i mai. Han var ein av mange musikarar som spela i minnestunda etter Cornell.

Chester Bennington vart født i Phoenix i Arizona i 1976. Han interesserte seg tidleg for musikk, og har sagt at grupper som Depeche Mode og Stone Temple Pilots var tidlege inspirasjonskjelder.

På turné

Linkin Park er for tida på turné i USA og Canada, og etter planen skulle dei ha neste konsert i Mansfield torsdag 27. juli. I juni var turneen i Europa, og dei besøkte byar som Paris, Berlin og Madrid. Dei var også innom Skandinavia, 29. juni var dei i Norrköping i Sverige.

Linkin Park har vore i Noreg éin gong. I 2011 spelte dei på Hovefestivalen utanfor Arendal.

Rihanna er blant dei som har reagert på sosiale medium. På instagram skriv ho at Chester Bennington er blant dei mest talentfulle ho har sett live.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.