NRK Meny
Normal

– Bono kunne ha blitt statsminister

Selv stående på hodet kunne Bono ha styrt landet, mener Storbritannias eksstatsminister Tony Blair.

Tony Blair og Bono

Tony Blair og Bono har opptrådt sammen ved flere anledninger. Her er politikeren og musikeren sammen under World Economic Forum i Sveits for tre år siden.

Foto: Michael Probst / AP

Denne uken har britisk presse stort sett kretset rundt én begivenhet, nemlig den saftige selvbiografien til eksstatsminister Tony Blair.

I boken «A Journey» retter Blair blant annet kraftige beskyldninger mot nåværende statsminister Gordon Brown, og innrømmer at han drakk alkohol for å takle presset under perioden som statsminister.

«Raus og intelligent»

Nå melder The Guardian at Blair også har viet sideplass til Bono i sine memorarer.

På side 555 i boken roser han Bono og kaller ham popmusikkens svar på Barack Obama.

The Guardian siterer følgende utdrag fra boken:

«Han [Bono] kunne ha vært president eller statsminister, selv stående på hodet. Han har et naturlig talent for politikk, er raus med folk, veldig smart, og en inspirerende foredragsholder ... [Han er] motivert av et sterkt ønske om å forbedre situasjonen, og er aldri virkelig fornøyd eller avslappet».

Ble latterliggjort

Videre skriver Blair om sine frustrasjoner på midten av åttitallet, da han forsøkte å få andre politiske meningsfeller til å innse at de trengte «å nå fram til folk som hører på Duran Duran og Madonna».

– Forslaget ble sett på som en dårlig spøk, skriver han i boken.

Tony Blair var statsminister i Storbritannia i perioden mellom 1997 og 2007. Han brukte tre år på å skrive 700 sider lange «A Journey».

Denne ukens mest omtalte mann i England befinner seg for tiden i Washington, hvor han deltar i en Midtøsten-konferanse.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.