- Vi kan ikke annet

Billy Gibbons sier det er et enkelt svar på hvorfor boogierockerne i ZZ Top fortsatt holder sammen etter over 40 år som band.

ZZ Top på Notodden Bluesfestival 2012

Billy Gibbons på scenen med ZZ Top fredag kveld under Notodden Bluesfestival.

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Bård Ose møtte ZZ Top-legende Billy Gibbons på Notodden Bluesfestival

Bård Ose møtte ZZ Top-legende Billy Gibbons på Notodden Bluesfestival.

Foto: NRK
ZZ Top på Notodden Bluesfestival 2012.

Dusty Hill og Billy Gibbons har holdt sammen med trommis Frank Beard i over 40 år som ZZ Top.

Foto: Per Ole Hagen. / NRK

Fredag spilte det seiglivede lille bandet fra Texas, ZZ Top, på Notodden Bluesfestival. Noen vil hevde det er et under å holde sammen som band i over 40 år, men gitarist og vokalist Billy Gibbons sier det hele har et ganske enkelt svar.

- Jeg tror det er blitt sagt best av vår trommis, Frank Beard: «Å Holde sammen i over 40 år er tilsynelatende lang tid for et ”ekteskap”, og spesielt for et band, men vi kan ingenting annet. Så vi er litt fanga», sier Gibbons til NRK.

- Bandet er fortsatt nummer én

- Er det musikken eller vennskapet som holder dere sammen?

- Dette er fortsatt det vi liker aller best å holde på med. Vi har aller våre egne, spesielle interesser, utenom bandet, som å spille golf, lage mat, eller kjøre raske biler. Men bandet er fortsatt nummer én, mener han.

Billy Gibbons skreiv for et par år tilbake en bok om gitarer, biler og mat. Men hvorfor er mat så viktig for den skjeggete rockeren?

- Som en god oppskrift

- Biler og gitarer er på en måte som babyer for meg. De krever en masse oppmerksomhet. Mat er et flott utgangspunkt, uansett hva man skal drive med. En låt er som en god oppskrift. Og man er aldri helt sikker på hvordan det blir før man har smakt det.

ZZ Top har holdt det gående siden 1969 og er inne i sitt 43. år som band. Gibbons referer til noe Keith Richards har skrevet i en biografi når han får spørsmål om hvor lenge bandet kan holde på.

- Vi tar et sitat fra Keith Richards bok, der han kommenterte Muddy Waters; Jeg håper jeg får gjøre som Waters, å bare få fortsette å spille så lenge jeg liker det, og så langt har det fungert fint, mener Gibbons.

Kulturstrøm

  • Grammy-prisen blir delt ut i april

    Den amerikanske musikkprisen Grammy blir delt ut i Las Vegas 3. april. Det melder The Recording Academy og kringkastaren CBS tysdag. Utdelinga skulle ha vore 31. januar, men blei utsett på grunn av pandemien.