- Får dårligere terningkast

Aleksander With mener Idol-artister automatisk trekkes på terningen når deres plater blir anmeldt.

Aleksander Denstad With, Idolvinner
Foto: Promo.

Aleksander With, Coming Home
Foto: Sony BMG

Hør hele intervjuet: Aleksander With om debutplata "Coming Home"!

Aleksander With er klar med debutplata ”Coming home”, etter at han vant Idol på TV2 i mai. Det har etter hvert blitt en del Idol-artister som har gitt ut plate, og Aleksander mener han og hans Idol-kollegaer er blitt forfordelt av anmelderne. Han tror kritikerne behandler dem annerledes enn andre artister.

- Starter med en prikk mindre

- Det tror jeg absolutt de gjør. Det vil si, jeg tror det ikke, jeg er ganske sikker på det, forteller Aleksander With til Musikknytt i NRK P1.

Aleksander Denstad With vant Idol-finalen i Oslo Spektrum i mai.
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Det har dessverre blitt litt sånn at ofte starter med en prikk mindre på terningen før de ruller den. Hvorfor det er sånn er kanskje en annet spørsmål, men det er nok dessverre sånn, slår han fast, og sier han absolutt ikke føler at Idol-artistene blir tatt på med silkehansker for å få en ”første sjanse” i artistsirkuset etter Idol.

- Må starte helt på nytt

- Nei, jeg tror ikke vi blir det. Jeg tror det er beinhardt. Du forsøker å bevise alt du kan gjennom Idol, også må du starte helt på nytt igjen etterpå. Og det er absolutt ingen enkel oppgave å komme med førsteplata, for man er ikke langt fra slakterbenken, mener With.

Sjøl er han stort sett fornøyd med de kritikkene han har fått for sin første plate.

- Veldig fornøyd. Det er stort sett bare positive tilbakemeldinger fra alle, og gode terningkast i VG, så det er helt supert. 

Kulturstrøm

 • Skavlan vikarierer i Gullrekka

  Fredrik Skavlan er vikar for Pernille Sørensen i årets siste episode av Nytt på nytt som sendes i morgen. Øvrige gjester er Liv Ullmann og Erik Solheim. Talkshow-verten forsvant fra gullrekka da programmet «Skavlan» i høst flyttet fra NRK til TV 2.

  Fredrik Skavlan på TV2s høstlansering
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Samisk i dronningens stall

  Tre generasjoner med samiske kunstnere skal presenteres i Dronning Sonja Kunststall fra februar. Utstillingen «Historier» inkluderer rundt 50 verk, åpner 8. februar og vil stå hele våren og sommeren, melder Kongehuset.no. Blant arbeidene som vises, blir Britta Marakatt-Labbas monumentale verk « Historja»: En 24 meter lang tekstilfrise (NTB).

  Britta Marakatt Labba sammen med eget kunstverk
  Foto: Mariela Idivuoma / NRK