- Vi avslutter med stil

Men A-ha innrømmer at de blir litt klønete når de er tilbake på scenen i Norge. Se video.

Video nsps_upload_2009_11_6_19_16_56_5682.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fredag og lørdag kveld spiller A-ha i Oslo Spektrum. Om rundt ett år skal de spille den aller siste konserten her i landet noensinne. I mellomtiden skal de turnere verden rundt for «å takke for seg med stil», som de selv sier.

Bandet var i storform da NRK møtte de tre bandmedlemmene før konserten fredag kveld.

- Det er jo ikke slutt ennå, det er ett år igjen, sier en opplagt Magne Furuholmen.

Video nsps_upload_2009_11_6_19_13_53_5680.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: - Vi takker for oss med stil

- Lukker boka på en opptur

Bandet innrømmer at det var vanskelig å ta avgjørelsen om å legge opp, men understreker at det var et riktig valg alle tre medlemmene var enige om.

- Det er ikke lett å sette et punktum for noe som er så bra. Men vi slutter på en høydare, og jeg tror vi kommer til å se tilbake på det med glede, at vi lukker boka på en opptur, sier Furuholmen.

De forteller at reaksjonene har vært at det er en modig avgjørelse.

- Jeg opplever det som en kreativ beslutning, som handler om å ta grep og respektere alt som er vært. Det er flott å kunne sette en ramme rundt det nå, sier Morten Harket.

Morsomt å vise frem Donkeyboy

Det er Donkeyboy som varmer opp for A-ha i Oslo spektrum fredag og lørdag, og de har allerede vært med bandet rundt i Europa.

A-ha forteller at de er stolte over å ha med seg et nytt og ungt band på turné.

- Det er morsomt å ta de med ut i verden og vise at nye kommer til, sier Furuholmen.

Video nsps_upload_2009_11_6_18_48_20_5668.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: A-ha om Donkeyboy

- Klønete å snakke norsk

A-ha har spilt mye i utlandet og gleder seg til konsertene i Oslo spektrum. Men på en måte blir det også litt fremmed å stå på scenen hjemme i Norge, innrømmer bandet.

- Det blir litt klønete å gå over til å snakke norsk på scenen. I Birmingham fungerer det å si "Hello, Birmingham", men det fungerer liksom ikke helt her, sier Furuholmen.

- Og selv om det bare er fem setninger vi skal si i løpet av konserten så er det noe å tenke på, sier Morten Harket.

Kulturstrøm

 • Motemagasingigant dropper pels

  Motemagasinet Elle med 100 millioner lesere vil ikke lenger bruke klær lagd av dyrepels i sitt redaksjonelle innhold og reklamer.

  Bladet har 46 utgaver verden over. 13 av dem har allerede droppet pels, ytterligere 20 skal starte ved nyttår, og resten følger året etter.

  – Pelsens tilstedeværelse på våre sider og i vårt digitale innhold er ikke lenger i tråd med verdiene våre eller verdiene til våre lesere, sier magasinets internasjonale direktør Valeria Bessolo Lopez.

  Andre store moteblader, deriblant Vogue i Storbritannia og USA, InStyle USA og Cosmopolitan i Storbritannia har allerede droppet pels fra sitt redaksjonelle innhold. Det samme har en rekke moteprodusenter.

  (NTB)

 • Baldwin føler ikke skyld

  Natt til fredag ble intervjuet med Hollywood-skuespiller Alec Baldwin sendt i USA. Dette er det første intervjuet skuespilleren har hatt etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust».

  Et av spørsmålene Baldwin fikk fra journalisten var om han følte skyld eller ei.

  – Nei. Nei. Jeg hadde kanskje tatt mitt eget liv om jeg trodde jeg var ansvarlig, og det sier jeg ikke med letthet, svarer skuespilleren, før han forteller at han drømmer om hendelsen konstant.

  – Det skal ikke være ekte ammunisjon noe som helst sted i nærheten av et filmsett. Jeg har ingenting å skjule, sa skuespilleren.

  Baldwin, sammen med andre produsenter av filmen, er saksøkt av flere tidligere medarbeidere fra filmsettet. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

  Alec Baldwin intervjues av ABC News
  Foto: Jeffrey Neira / AP