Hopp til innhold

Å finne shorts var verst

Hun er verdensmester på 10.000 meter, 5.000 meter og i maraton, og må kunne beskrives som en virkelig treningsnarkoman.

Han har akkurat passert 50, har aldri løpt lengre enn ut og inn av taxier, og trives absolutt best på pub.

Finn Bjelke blir trent av Ingrid Kristiansen
Foto: marius Arnesen / NRK

Sammen er Ingrid Kristiansen og Finn Bjelke ett av treningsparene i NRKs nyeste TV-program "Elixir".

Må lære utøverens sport

I "Elixir" skal en idrettskjendis lære en ikke-idrettskjendis å utføre sin sport. Finn Bjelke var den heldige vinner av å lære løping av selveste Ingrid Kristiansen, og satte seg selv et mål om å løpe rundt Sognsvann i Oslo, uten å stoppe eller falle død om.

Han kunne ha måttet lære skøyteløp av Ådne Sønderål eller boksing av Cecilie Brækhus, men det ble altså løpsprogram for programlederen av Pop-quiz og Herreavdelingen på NRK P1.

Kan Finn, kan alle

- Da jeg hørte jeg skulle trene Finn Bjelke tenkte jeg, "Oi. Trener han!?", men det jeg har lært av dette er jo at når til og med Finn klarer å bli glad i å trimme, så er det mulighet for alle, sier den tidligere langdistanseverdensmesteren.

Finn på sin side syntes noe av det vanskeligste med treningsopplegget var treningstøyet.

- Den største utfordringen var å finne en shorts som passa, sier programlederen som dermed røper en forfengelig side.

Han må imidlertid innrømme at livet har blitt vesentlig bedre etter at han startet å trene.

- Jeg har det mye bedre nå enn jeg hadde for et år siden, og det er ikke så mange rare lyder i kroppen når jeg reiser meg lengre.

Ingrid Kristiansen og Finn Bjelke
Foto: Marius Arnesen / NRK

Flere sprekinger

Har du sett en slankere utgave av Venstres Abid Raja i valgkampen, er det fordi han trener golf med Per Haugsrud i Eleksir. Anne Rimmen skal forsøke seg på Birkebeiner-rennet godt hjulpet av Bjørn Dæhlie, og Henriette Brusgaard skal lære boksing av Cecilia Brækhus.

Om Finn og resten av kjendisene klarte målene de satte seg, ser du i "Elixir" som går på lufta første gang søndag 6. september klokken 20.05 på NRK1

Kulturstrøm

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Alta-saken med artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen, får dermed prisen på 400.000 kroner.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd». (NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon
 • Motedesigneren Paco Rabanne er død

  Den spanske motedesigneren Paco Rabanne, kjent for sine eksentriske klesdesign er død 88 år gammel. Det bekrefter selskapet hans til nyhetsbyrået AFP. Han grunnla også et av verdens mest kjente parfymemerker.