Hopp til innhold

Å finne shorts var verst

Hun er verdensmester på 10.000 meter, 5.000 meter og i maraton, og må kunne beskrives som en virkelig treningsnarkoman.

Han har akkurat passert 50, har aldri løpt lengre enn ut og inn av taxier, og trives absolutt best på pub.

Finn Bjelke blir trent av Ingrid Kristiansen
Foto: marius Arnesen / NRK

Sammen er Ingrid Kristiansen og Finn Bjelke ett av treningsparene i NRKs nyeste TV-program "Elixir".

Må lære utøverens sport

I "Elixir" skal en idrettskjendis lære en ikke-idrettskjendis å utføre sin sport. Finn Bjelke var den heldige vinner av å lære løping av selveste Ingrid Kristiansen, og satte seg selv et mål om å løpe rundt Sognsvann i Oslo, uten å stoppe eller falle død om.

Han kunne ha måttet lære skøyteløp av Ådne Sønderål eller boksing av Cecilie Brækhus, men det ble altså løpsprogram for programlederen av Pop-quiz og Herreavdelingen på NRK P1.

Kan Finn, kan alle

- Da jeg hørte jeg skulle trene Finn Bjelke tenkte jeg, "Oi. Trener han!?", men det jeg har lært av dette er jo at når til og med Finn klarer å bli glad i å trimme, så er det mulighet for alle, sier den tidligere langdistanseverdensmesteren.

Finn på sin side syntes noe av det vanskeligste med treningsopplegget var treningstøyet.

- Den største utfordringen var å finne en shorts som passa, sier programlederen som dermed røper en forfengelig side.

Han må imidlertid innrømme at livet har blitt vesentlig bedre etter at han startet å trene.

- Jeg har det mye bedre nå enn jeg hadde for et år siden, og det er ikke så mange rare lyder i kroppen når jeg reiser meg lengre.

Ingrid Kristiansen og Finn Bjelke
Foto: Marius Arnesen / NRK

Flere sprekinger

Har du sett en slankere utgave av Venstres Abid Raja i valgkampen, er det fordi han trener golf med Per Haugsrud i Eleksir. Anne Rimmen skal forsøke seg på Birkebeiner-rennet godt hjulpet av Bjørn Dæhlie, og Henriette Brusgaard skal lære boksing av Cecilia Brækhus.

Om Finn og resten av kjendisene klarte målene de satte seg, ser du i "Elixir" som går på lufta første gang søndag 6. september klokken 20.05 på NRK1

Kulturstrøm

 • Ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

  Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

  – Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

  Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

 • Vin- og spritflasker kan få advarsler

  Alkoholbruk kan gi økt risiko for en rekke sykdommer, og regjeringen vurderer å merke alkoholholdig drikke med en advarsel.

  Alkohol er det mest brukte rusmiddelet i befolkningen, og størstedelen av de helsemessige og sosiale rusproblemene i samfunnet er knyttet til alkohol, slås det fast i Folkehelsemeldingen.

  En mulig merkeordning er et av tiltakene regjeringen ser på for å redusere alkoholbruken.

  Norge har satt som mål å reduseres skadelig bruk av alkohol med 20 prosent innen 2030. Det vil være utfordrende siden Norge allerede har tatt ut en stor del av gevinsten gjennom en restriktiv alkoholpoliti. Ikke desto mindre vil myndighetene arbeidere videre for å nå målet, heter det i meldingen, som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram fredag.

  (NTB)