Hopp til innhold

- Hele klimahysteriet er svindel

Kampen mot CO2-utslippene er blitt religion og "big business". Hva om forskerne tar feil, spør vi i Verdibørsen.

Al Gore
Foto: ROBERT SULLIVAN / AFP

 - Det er ikke CO2-utslippene som påvirker klimaet på Jorda, men derimot solflekker og forhold i atmosfæren som påskynder drivhuseffekten og temperaturen, hevdes det i dokumentarfilmen "THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE", som nå er sett av millioner seere på britiske Channel 4, og som også stadig oppnår høye besøkstall på nettet.

Frakjennes sin forskerstatus

Og mange av de 2500 forskerne i FN's klimapanel, som la fram sin dommedags-analyse sist uke, ja, de frakjennes sin forskerstatus i denne filmen.


På undertegnede virker ikke denne filmen mindre troverdig enn den Oscar-prisete filmen til Al Gore eller serien om Planeten Vår, som NRK Fjernsynet sender i disse dager.


Er de 2500 medlemmene av FN's klimapanel juksemakere uten faglige kvalifikasjoner? Hvem skal vi tro på?
Og hva skal vi arme redde mennesker da gjøre når vi blir utsatt for motstridende bombastiske påstander om Jordas dystre framtid?

 

- Angrep på C02-varslerne 

- Vi må ikke la oss vippe av pinnen av dette angrepet på CO2-varslerne, sier filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen og viser til tradisjonen med tidligere "deniers" betalt av oljegiganten EXXON Mobiloil.


-Dersom det er slik at vi ikke kan gjøre noe med utviklingen rundt solflekkene og årsakene til klimaendringene på jorda, utfordres hele vår fortelling om oss selv og vårt eget ansvar for ulykken - syndefallet -, sier skribent Tommy Sørbø i programmet.

 

- "Kriminelt" å så tvil


Nå når kampen mot CO2-utslippene nærmest er blitt en verdens-religion eller ideologi, som ikke skal kritiseres eller motarbeides, er biolog og redaktør for Forskning.no, Erik Tunstad, bekymret for den frie kritiske forskningen og ytringsfriheten.

-Når det nærmest er blitt "kriminelt" å så faglig tvil om klimaforskningen og avisredaksjoner nekter folk å skrive kritisk om kampen mot CO2-utslipp, er det grunn til bekymring! -Hvor hadde medisinsk forskning vært i dag om vi ikke hadde hatt kritiske motkrefter innen faget? spør Tunstad og minner om hvordan forskeren Rosenkvist ble hengt ut her hjemme da han i 70-åra sa at sur nedbør ikke forårsaket skogdød. Han ble frosset ut, men i ettertid ble det klart at han hadde rett.

Hør Verdibørsen på P2

Lørdag kl. 08.05

Søndag kl. 17.03

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.