Hopp til innhold

- Hele klimahysteriet er svindel

Kampen mot CO2-utslippene er blitt religion og "big business". Hva om forskerne tar feil, spør vi i Verdibørsen.

Al Gore
Foto: ROBERT SULLIVAN / AFP

 - Det er ikke CO2-utslippene som påvirker klimaet på Jorda, men derimot solflekker og forhold i atmosfæren som påskynder drivhuseffekten og temperaturen, hevdes det i dokumentarfilmen "THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE", som nå er sett av millioner seere på britiske Channel 4, og som også stadig oppnår høye besøkstall på nettet.

Frakjennes sin forskerstatus

Og mange av de 2500 forskerne i FN's klimapanel, som la fram sin dommedags-analyse sist uke, ja, de frakjennes sin forskerstatus i denne filmen.


På undertegnede virker ikke denne filmen mindre troverdig enn den Oscar-prisete filmen til Al Gore eller serien om Planeten Vår, som NRK Fjernsynet sender i disse dager.


Er de 2500 medlemmene av FN's klimapanel juksemakere uten faglige kvalifikasjoner? Hvem skal vi tro på?
Og hva skal vi arme redde mennesker da gjøre når vi blir utsatt for motstridende bombastiske påstander om Jordas dystre framtid?

 

- Angrep på C02-varslerne 

- Vi må ikke la oss vippe av pinnen av dette angrepet på CO2-varslerne, sier filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen og viser til tradisjonen med tidligere "deniers" betalt av oljegiganten EXXON Mobiloil.


-Dersom det er slik at vi ikke kan gjøre noe med utviklingen rundt solflekkene og årsakene til klimaendringene på jorda, utfordres hele vår fortelling om oss selv og vårt eget ansvar for ulykken - syndefallet -, sier skribent Tommy Sørbø i programmet.

 

- "Kriminelt" å så tvil


Nå når kampen mot CO2-utslippene nærmest er blitt en verdens-religion eller ideologi, som ikke skal kritiseres eller motarbeides, er biolog og redaktør for Forskning.no, Erik Tunstad, bekymret for den frie kritiske forskningen og ytringsfriheten.

-Når det nærmest er blitt "kriminelt" å så faglig tvil om klimaforskningen og avisredaksjoner nekter folk å skrive kritisk om kampen mot CO2-utslipp, er det grunn til bekymring! -Hvor hadde medisinsk forskning vært i dag om vi ikke hadde hatt kritiske motkrefter innen faget? spør Tunstad og minner om hvordan forskeren Rosenkvist ble hengt ut her hjemme da han i 70-åra sa at sur nedbør ikke forårsaket skogdød. Han ble frosset ut, men i ettertid ble det klart at han hadde rett.

Hør Verdibørsen på P2

Lørdag kl. 08.05

Søndag kl. 17.03

Kulturstrøm

 • Lars von Trier har fått Parkinsons

  Den danske filmskaperen Lars von Trier, som er en Danmarks mest suksessrike filmregissører, har fått diagnosen Parkinsons.

  – Lars er ved godt mot og får behandling for sine symptomer. Hans arbeid med å fullføre «Riket Exodus» fortsetter som planlagt, opplyser produksjonsselskapet hans Zentropa i en pressemelding mandag.

  «Riket Exodus» er oppfølgeren til von Triers kjente serie «Riket» fra 1994, som sørget for hans gjennombrudd i filmbransjen.

  – Sykdommen gjør at Lars kun vil delta på intervjuer i begrenset omfang fram til filmpremieren senere i år, heter det i pressemeldingen.

  Lars Von Trier
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Franco klar for rollen som Castro

  Den amerikanske skuespilleren James Franco skal ikle seg rollen som Cubas tidligere leder, Fidel Castro, i den kommende filmen «Alina of Cuba», skriver Variety.

  Filmen handler om Castros datter, Alina Fernandez. Den virkelige Alina Fernandez er involvert i filmprosjektet, og det var hun som kom med nyheten om at Franco skal spille faren, ifølge Variety.

  Franco har ikke vært med i en film siden 2019, da flere unge kvinner saksøkte ham og anklaget skuespilleren for trakassering av seksuell art. Sakene endte med forlik (NTB).

  James Franco under premieren av den tredje sesongen av The Deuce i 2019.
  Foto: Charles Sykes / AP/NTB