- Hele klimahysteriet er svindel

Kampen mot CO2-utslippene er blitt religion og "big business". Hva om forskerne tar feil, spør vi i Verdibørsen.

Al Gore
Foto: ROBERT SULLIVAN / AFP

 - Det er ikke CO2-utslippene som påvirker klimaet på Jorda, men derimot solflekker og forhold i atmosfæren som påskynder drivhuseffekten og temperaturen, hevdes det i dokumentarfilmen "THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE", som nå er sett av millioner seere på britiske Channel 4, og som også stadig oppnår høye besøkstall på nettet.

Frakjennes sin forskerstatus

Og mange av de 2500 forskerne i FN's klimapanel, som la fram sin dommedags-analyse sist uke, ja, de frakjennes sin forskerstatus i denne filmen.


På undertegnede virker ikke denne filmen mindre troverdig enn den Oscar-prisete filmen til Al Gore eller serien om Planeten Vår, som NRK Fjernsynet sender i disse dager.


Er de 2500 medlemmene av FN's klimapanel juksemakere uten faglige kvalifikasjoner? Hvem skal vi tro på?
Og hva skal vi arme redde mennesker da gjøre når vi blir utsatt for motstridende bombastiske påstander om Jordas dystre framtid?

 

- Angrep på C02-varslerne 

- Vi må ikke la oss vippe av pinnen av dette angrepet på CO2-varslerne, sier filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen og viser til tradisjonen med tidligere "deniers" betalt av oljegiganten EXXON Mobiloil.


-Dersom det er slik at vi ikke kan gjøre noe med utviklingen rundt solflekkene og årsakene til klimaendringene på jorda, utfordres hele vår fortelling om oss selv og vårt eget ansvar for ulykken - syndefallet -, sier skribent Tommy Sørbø i programmet.

 

- "Kriminelt" å så tvil


Nå når kampen mot CO2-utslippene nærmest er blitt en verdens-religion eller ideologi, som ikke skal kritiseres eller motarbeides, er biolog og redaktør for Forskning.no, Erik Tunstad, bekymret for den frie kritiske forskningen og ytringsfriheten.

-Når det nærmest er blitt "kriminelt" å så faglig tvil om klimaforskningen og avisredaksjoner nekter folk å skrive kritisk om kampen mot CO2-utslipp, er det grunn til bekymring! -Hvor hadde medisinsk forskning vært i dag om vi ikke hadde hatt kritiske motkrefter innen faget? spør Tunstad og minner om hvordan forskeren Rosenkvist ble hengt ut her hjemme da han i 70-åra sa at sur nedbør ikke forårsaket skogdød. Han ble frosset ut, men i ettertid ble det klart at han hadde rett.

Hør Verdibørsen på P2

Lørdag kl. 08.05

Søndag kl. 17.03

Kulturstrøm

 • Storbritannia vil regulere Netflix

  Britiske myndigheter ønsker å regulere store strømmetjenester som Netflix på samme måte som tradisjonelle kringkastere, ifølge nyhetsbyrået PA.

  Tilsynsmyndigheten Ofcom vil angivelig får mulighet til å ta avgjørelser i saker som skyldes klager på feil og partiskhet hos strømmetjenestene.

  – Reglene for hvordan kringkasterne opererer, ble skrevet for en analog tidsalder. De er ikke egnet for en tidsalder med smart-TV-er og strømming, sier en ikke navngitt regjeringskilde til PA.

 • Malte over kritisert gatekunst

  Lørdag kveld forsvant veggmaleriet av den jødisk-ortodokse mannen fra lekeplassen i Bergen. – Bør tenke seg nøye om før man tar ned et kunstverk, sier advokat og ytringsfrihetsekspert.

 • Bergen tok storeslem i korps-NM

  Bergen vant både innen brass og janitsjar i årets NM for skolekorps. Mesterkapet var digitalt. 66 skolekorps leverte inn bidrag.

  I 1. divisjon janitsjar tok Bergenskorpsene alle de tre første plassene og tapetserte pallen. Midtun Skoles Musikkorps vant, foran nabokorpset Skjold Skoles Musikkorps. Ulriken Janitsjar tok siste plassen på podiet.

  I 2. divisjon brass gikk Skodvin Skulemusikk til topps, med nyskrevet stykke av Kjetil Djønne.