- Alt jeg kan har jeg lært av ham!

- Snakk om å stille opp for gutten sin, sier Ole Klemetsen om sin far i det følelsesladde intervjuet gjort bare timer etter at han mottok dødsbudskapet.

Ole Klemetsen. Innfelt: John Klemetsen
Foto: NRK

I kveldens episode av Mesternes Mester ble det brått slutt på hyggen da Ole Klemetsen fikk beskjed hjemmefra om at hans far, John Klemetsen, var død.

Klemetsen hadde vært kreftsyk i lengre tid. Under Oles opphold i Spania forverret plutselig farens tilstand seg.

- Forsto at noe var galt

- Jeg hadde en lang dag i dag hvor jeg ikke fikk svar hjemmefra på telefonen, forteller Ole i et intervju gjort med programleder Dag Erik Pedersen kort tid etter at Ole fikk dødsbudskapet.

- Jeg forsto at noe var galt, jeg har forstått i hele dag at det var noe galt.

John Klemetsen
Foto: Schønhaug, Bjørn Harry / Scanpix

Reiste hjem

Tilslutt fikk Ole telefon fra sin bror, som ga ham den tunge beskjeden. Ole valgte så å avbryte Spaniaoppholdet for å reise hjem og være sammen med familien.

- Dette er ikke rette måten å ta forvell på. Jeg hadde lyst til å vinne, men jeg har folk hjemme å ta meg av, og folk som skal ta seg av meg, og det tror jeg er viktigere akkurat nå.


Se det følelsesladde intervjuet med Ole her!

Video: Ole Klemetsen om sin far

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blod og ære

Filmen 'Blod og Ære' som tar for seg det nære forholdet mellom far og sønn.

Foto: Factin Film

Nært forhold

Ole og faren John hadde et spesielt nært forhold. Faren fungerte som manager, trener og sekundant for Ole gjennom hans boksekariere, og de to har reist verden rundt sammen.

Forholdet mellom de to ble portretert i filmen "Blod og Ære" i fjor høst.

- Han gjør helt rett

Budskapet om John Klemetsens bortgang kom som et sjokk også på de andre deltakerne, som støttet opp om Ole så godt de kunne, og var tydelig preget av hendelsen.

- Vi forstår veldig godt at Ole valgte å trekke seg fra konkurransen. Han gjør helt rett, sier Gøran Sørloth i programmet.


- Det var ufattelig gøy å være med på dette her. En utrolig god, positiv og herlig gjeng å være sammen med. Synd det bare varte så lite, for dette har vært en fantastisk tid, sier Ole om sin deltakelse i programmet.

Se programmet om igjen her: Mesternes Mester - program 5

Se video: Alle vil slåss med Ole!

Fordi Ole måtte forlate Mesternes Mester, ble det ingen nattduell i program fem. Neste uke starter alle med blanke ark, men kampen spisser seg til. Igjen i huset sitter Hilde GP, Gøran Sørloth, Stian Grimseth, Cathrine Roll-Matthiesen og Dag Otto Lauritzen.

Hva syns du om programmet? Si din mening nederst i artikkelen!

Ole Klemetsen og Stian Grimseth i Mesternes Mester

Sterke vennskapsbånd ble knyttet i Mesternes Mester. Her Ole og Stian Grimseth.

Foto: Hege Bakken Riise/ NRK
Ole Klemetsen og Berit Aunli

Ole passer på at Berit Aunli holder varmen etter et kaldt opphold i bassenget.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK
Ole Klemetsen i Mesternes Mester

Dykkekonkurransen, der Ole kom først i mål.

Foto: Hege Bakken Riise/ NRK
Ole Klemetsen

Posering for vignettbilder.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK
Cathrine Roll-Matthiesen, Ole Klemetsen og Hilde Gjermundshaug Pedersen

Jubelscener med Ole, Hilde GP og Cathrine Roll-Matthiesen etter hinderløypa i program 1.

Foto: Hege Bakken Riise/ NRK

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix