Om KORK

Kringkastingsorkestret er Hele landets orkester, med en helt spesiell plass i hjertet til musikkelskende nordmenn. Med sitt svært allsidige repertoar er de sannsynligvis det orkesteret du hører aller oftest - på TV, radio eller internett - og på alle konsertene, om det er i NRKs Store studio eller i en konsertsal nær deg.

Kringkastingsorkestret
Foto: Blunderbuss

Kringkastingsorkestret er et orkester på høyt internasjonalt nivå. Samtidig er det et fleksibelt orkester, som spiller alt fra det symfoniske repertoaret og samtidsmusikken, til pop, rock, jazz og folkemusikk. Blant siste års samarbeidspartnere kan vi nevne Kaizers Orchestra, Mari Boine, Jarle Bernhoft, Diamanda Galàs, René Fleming, Andrew Manze, Anna Netrebko, Gregory Porter m. fl. Hvert eneste år spiller Kringkastingsorkestret med de store stjernene på Nobel-konserten som sendes til millioner av seere verden over.

Orkesteret er i dag fylt med de beste blant klassiske instrumentalister, musikere som setter allsidighet og lekenhet høyt, og med en sterk uvilje mot å dele musikken inn i båser. All musikk skal fremføres med samme høye kvalitet og engasjement.

Kringkastingsorkestret ble til i 1946, da NRK ønsket å etablere sitt eget radioorkester. Øivind Bergh var orkesterets første dirigent, og han ledet orkesteret i en rekke folkekjære programmer fra NRKs Store studio, og la dermed grunnlaget for den populariteten som opp igjennom årene har gjort Kringkastingsorkestret til folkeeie. Kringkastingsorkestret er fortsatt til stede når store mediebegivenheter finner sted.

Fra høsten 2013 er Miguel Harth-Bedoya orkesterets sjefdirigent. Han er utdannet på prestisjefylte Juillard, har lang fartstid som dirigent på en internasjonal arena og dirigerer jevnlig topporkestrene i alle verdensdeler. Han er også engasjert i prosjektet Caminos del Inka som fremmer både nyskrevet og eldre latin-amerikansk musikk. Dette er musikk KORK og Harth-Bedoya ved flere anledninger har presentert for et begeistret norsk publikum og noe som også kan oppleves på flere albumutgivelser med latin-amerikansk repertoar. I tillegg har Harth-Bedoya vist stor entusiasme for den norske musikkarven, og har også urfremført flere norske verk.

Harth-Bedoya sier: «Samarbeidet med Kringkastingsorkestret har vært spennende og kraftfullt fra starten. Jeg ble veldig imponert over musikernes høye nivå, og orkesterets stilistiske allsidighet. Jeg visste med én gang at KORK og jeg var en god match.»

Se sesongens konserter her KORK konsertkalender

Last ned pressebilder av KORK her.

Fri bruk i forbindelse med samarbeid med Kringastingsorkestret. Kreditering: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss/NRK

For flere bilder, ta kontakt på kork@nrk.no

KORK and Miguel Harth-Bedoya

KORK and Miguel Harth-Bedoya, fun

KORK, relaxed

KORK, fun

KRINGKASTINGSORKESTRETS MUSIKERE
1. fiolin
Kolbjørn Holthe, konsertmester 1
Harald Aadland, konsertmester 1
Maria Angelika Carlsen, konsertmester 2
Yi Yang, konsertmester 3
Agnes Hoffart
Annar Follesø
Stine Rem Aarønes
Ingvild Habbestad
Magnus Boye Hansen
2. fiolin

Janina Kronberger, gruppeleder
Hugo Hilde, alternerende gruppeleder
Hans Petter Mæhle, nestgruppeleder
Willy Aase
Kristin Karlsson
Andrea Manger

Tone Bjørnsen
Maren Elle
Bratsj
Nora Taksdal, solo
Jon Wien Sønstebø, alt.solo
Gunhild Hindar
Einar Kyvik Bauge
Minna Svedberg Feldtman
Cello
Emery Cardas, solo
Audun Sandvik, alt. solo
Sverre Barratt Due, nestgruppeleder
Merete Carr
Marit Klovning
Bass
Marius Flatby, solo
Magnus Söderberg, alt. solo
Hans Petter Bang
Fløyte
Brit Halvorsen, solo
Anne Karine Hauge, alt. solo
Piccolofløyte Linn Cecilie Aasvik, solo
Obo
Ledig stilling, solo
Ingrid Uddu
Engelsk horn
Ingrid Uddu, solo
Klarinett
Björn Nyman, solo
Hilde Mentzoni, alt. solo
Bass-klarinett Hilde Mentzoni
Ess-klarinett Björn Nyman
Fagott
Alessandro Caprotti, solo
Embrik Snerte, alt.solo
Kontrafagott Embrik Snerte
Horn
Dette Alpheis, solo
Joar Jensen, alt. solo
Hildegun Flatabø
Marinette Tonning-Olsen
Trompet
Odd Nilsen, solo
Kåre Magnar Hagen, alt. solo
Erlend Aagaard Nilsen
Trombone
Sverre Riise solo
Petter Winroth alt. solo
Basstrombone Clare Farr
Tuba
Andreas Bratland, solo
Harpe
Sidsel Walstad, solo
Pauker
Rune André Halvorsen, solo
Slagverk
Joakim Nordin, solo
Christian Krogvold Lundqvist, alt. solo

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass