Psykiaterne: – Breivik har ikke lurt oss

Psykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas leverte mandag sin tilleggserklæring til Den rettsmedisinske kommisjon. – Vi ble ikke lurt av Breivik, sier de to.

Anders Behring Breivik i vitneboksen

Agnar Aspaas og Terje Tørrissen følger Anders Behring Breivik i retten.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX


– Den er levert, og nå skal den bli behandlet av den rettsmedisinske kommisjon. Vi har gjort det vi ble bedt om, sier Tørrissen til NRK på vei inn til Oslo tinghus.

Hans kollega Aspaas sa mandag at han forstår at Den rettsmedisinske kommisjon hadde tilleggsspørsmål til den andre rapporten om Anders Behring Breivik som han og Tørrissen leverte like etter påske.

Mer om barndommen

Ifølge Dagbladet tar de to psykiaterne noe selvkritikk i tilleggserklæringen, men de avviser at de er blitt forledet av Anders Behring Breiviks strategiske svar.

Det var opplysninger knyttet til Breiviks barndom, ungdomstid og tiden han bodde sammen med morgen, kommisjonen mente manglet i rapporten.

– Tar noe selvkritikk

Aspaas og Tørrissen tok derimot beslutningen med ro og opplyste til NTB senere at de hadde det nødvendige grunnlagsmaterialet for å levere et raskt svar på kommisjonens forespørsel.

Ifølge Dagbladet tar de noe selvkritikk, men sier at de i tilleggserklæringen i stor grad utdyper og forklarer hvorfor de for eksempel ikke hadde egne samtaler med Breiviks mor.

Etterlatte og overlevende hadde møtt opp for å høre Stoltenbergs tale. En av dem var Line Nersnæs som ble skadet under angrepet.

– Jeg er her for å hedre kollegene mine

For to år siden gikk bildet av Line Nersnæs med en pinne i hodet verden rundt. I dag synes hun det er viktig, men også vanskelig å minne de som ikke kom fra angrepet i live.