Hopp til innhold

Trussel mot Skien fengsel

Det kom i ettermiddag en trusselmelding mot Skien fengsel, der rettssaken mot Anders Behring Breivik nettopp er ferdig.

Skien fengsel

Utenfor Skien fengsel torsdag formiddag. Politiet sto vakt etter at meldingen kom.

Foto: Anita Moland

Det bekrefter politiet overfor NRK.

Trusselen kom på telefon til fengselet klokken 13.40 torsdag ettermiddag.

– Det er kommet en konkret trussel mot fengslet tidligere i ettermiddag, sier Ståle Fuglås, innsatsleder hos politiet, til NRK utenfor fengselsporten.

Vi ønsker ikke å kommentere konkret hva trusselen inneholdt, men vi kan ikke se bort ifra at den har sammenheng med den pågående rettssaken i fengselet, skriver operasjonsleder Øystein Eikedalen i en pressemelding.

Politiet har siden meldingen ble mottatt, hatt en pågående aksjon på stedet. Ifølge NRKs reporter utenfor fengslet har en politibil stått parkert foran fengselsporten, men ingen større aksjon har foregått.

– Vi vurderer det ikke slik at det har vært noen fare for de som har vært inne i fengselet, opplyser Eikedalen.

Politiet er i ferd med å avslutte den operative innsatsen og forsøke å finne ut hvem som er avsender, skriver Sør-Øst politidistrikt i pressemeldingen.

Tilbake til normal drift

– Vi forsterket det operative rundt Skien fengsel, men nå er det tilbake til normalt, forteller han, Ståle Fuglås, innsatsleder hos politiet.

I fengselet har det denne uka pågått en rettssak om terrordømte Anders Behring Breivik skal prøveløslates eller ikke. Den terrordømte soner ved avdeling for særlig høy sikkerhet i fengselet.

– Trusselen kom etter at aktørene hadde forlatt retten. Nå etterforskes saken videre hos politidistriktet, forteller Fuglås til NRK.

Ingen personer er ennå pågrepet.