22.juli-rettssaken: Dødsofrene

Hopp til innhold

Dødsofre fra Regjeringskvartalet i Oslo:

 • Anne Lise Holter

  Alder: 51 år

  Bosted: Våler, Østfold

  Anne Lise Holter fra Våler i Østfold var seniorkonsulent ved Statsministerens kontor, og var på jobb da bomben gikk av. Hun etterlater seg ektemann og tre barn.

  Holter ble funnet død i resepsjonsområdet til Høyblokka i Regjeringskvartalet.

 • Hanna M. Orvik Endresen

  Alder: 61 år

  Bosted: Oslo

  Hanna Orvik Endresen var på jobb i Høyblokka. Hun arbeidet som resepsjonsvakt i sikkerhetsavdelingen i Departementenes servicesenter. Hun blir beskrevet som en god kollega, som vil bli sterkt savnet.

  Endresen døde på jobb i Høyblokka i Regjeringskvartalet.

 • Hanne Ekroll Løvlie

  Alder: 30 år

  Bosted: Oslo

  Hanne Løvlie fra Tyristrand på Ringerike, bosatt i Oslo, var på jobb i Regjeringskvartalet da bomben smalt. Hun var utdannet statsviter, og jobbet som førstekonsulent i Arbeidsdepartementet. Hun blir beskrevet som en meget dyktig medarbeider og et ungt, flott menneske av arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

  Løvlie var utenfor inngangen til Høyblokka i Regjeringskvartalet.

 • Ida Marie Hill

  Alder: 34 år

  Bosted: Oslo

  Ida Marie Hill omkom da bomben i Oslo gikk av. Hun jobbet som rådgiver for Justisdepartementet. Hun er opprinnelig fra Grue, men har bodd i Oslo i mange år.

  Hill var ved inngangen til Høyblokka i Regjeringskvartalet.

 • Jon Vegard Lervåg

  Alder: 32 år

  Bosted: Oslo

  Jon Vegard Lervåg hadde kun jobbet i Justisdepartementet i ett års tid da bomben smalt. Juristen utmerket seg som en samfunnsengasjert person. Han var gift, men hadde ikke barn.

  Lervåg var ved inngangen til Høyblokka i Regjeringskvartalet.

 • Kai Hauge

  Alder: 32 år

  Bosted: Oslo

  Kai Hauge var bosatt i Oslo, men født og oppvokst i Stavanger. De siste tre årene har han arbeidet i utelivsbransjen i Oslo, og startet i februar 2011 sitt eget utestedskonsept «Blå Resept Bar & Sånt» i Oslo sentrum.

  Hauge var i Grubbegata i Regjeringskvartalet.

 • Kjersti Berg Sand

  Alder: 26 år

  Bosted: Oslo

  Kjersti Berg Sand omkom da bomben i Oslo gikk av. Hun jobbet i Justisdepartementets sivilavdeling. Hun var opprinnelig fra Nord-Odal, men var bosatt i Oslo.

  Sand befant seg i resepsjonsområdet i Høyblokka i Regjeringskvartalet.

 • Tove Åshill Knutsen

  Alder: 56 år

  Bosted: Oslo

  Tove Åshill Knutsen omkom i bombeangrepet mot regjeringskvartalet da hun var på vei til T-banen. Hun var administrasjonssekretær ved forbundskontoret i El og IT-Forbundet, og blir omtalt som en blid kvinne som var godt likt av alle.

  Knutsen var i Grubbegata ved Einar Gerhardsens plass i Regjeringskvartalet.

Dødsofre fra Utøya:

 • Aleksander Aas Eriksen

  Alder: 16 år

  Bosted: Meråker

  Aleksander Aas Eriksen var på Utøya som leder for Stjørdal AUF. Han var akkurat ferdig med sitt første år ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal ved helse- og sosiallinjen. Han betegnes som en svært engasjert ungdom.

  Han var i Kafébygget på Utøya.

 • Anders Kristiansen

  Alder: 18 år

  Bosted: Bardu

  Anders Kristiansen fra Bardu var leder i Bardu AUF, som han selv tok initiativ til å starte. Han ledet også Ungdommens fylkesråd i Troms og beskrives av sentrale politikere som et stort politisk talent.

  Han var på Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Andreas Dalby Grønnesby

  Alder: 17 år

  Bosted: Stange

  Andreas Dalby var på Utøya for første gang. Han gikk på Hamar katedralskole.

  Han falt fra vestspissen av Utøya og ned i vannet.

 • Andreas Edvardsen

  Alder: 18 år

  Bosted: Sarpsborg

  Andreas Edvardsen var styremedlem i Sarpsborg AUF og sosialpolitisk ansvarlig i AUFs fylkesstyre i Østfold. Han var også kandidat på Sarpsborg Arbeiderpartis liste til kommunevalget. I mai var han russ ved St. Olav videregående skole i Sarpsborg.

  Han var på Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Andrine Bakkene Espeland

  Alder: 16 år

  Bosted: Fredrikstad

  Andrine Bakkene Espeland var nestleder i Fredrikstad AUF. Hun var født og oppvokst i Sarpsborg, men var bosatt i Fredrikstad der hun var elev på konditorlinja på Glemmen videregående skole. Hun beskrives som en veldig skolepolitisk engasjert jente.

  Hun var var på Sydspissen av Utøya.

 • Åsta Sofie Helland Dahl

  Alder: 16 år

  Bosted: Sortland

  Åsta Sofie Helland Dahl beskrives som ei åpen og blid jente med et stort hjerte. Hun gikk i fjor på Trondarnes Folkehøgskole i Harstad på linja for design og mote.

  Hun var på Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Bano Abobakar Rashid

  Alder: 18 år

  Bosted: Nesodden

  Bano Abobakar Rashid var på Utøya som leder for Nesodden AUF. I tillegg til et sterkt politisk engasjement, var hun aktiv i lokalmiljøet og spilte blant annet håndball for Nesodden HK.

  Hun var på Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Bendik Rosnæs Ellingsen

  Alder: 18 år

  Bosted: Rygge

  Bendik Rosnæs Ellingsen fra Rygge var sekretær i Moss og omegn AUF, og miljøansvarlig i AUFs fylkesstyre i Østfold. Han skulle jobbe som sommervikar i Justisdepartementet i hele sommer bortsett fra perioden han skulle delta på Utøya.

  Han var i Lillesalen i Kafébygget på Utøya.

 • Birgitte Smetbak

  Alder: 15 år

  Bosted: Nøtterøy

  Birgitte Smetbak fra Nøtterøy var elev ved Borgheim ungdomsskole. Hun beskrives som ei aktiv og positiv jente som var engasjert i Tønsberg domkirkes ungdomskafé Quasimodo og som medlem av AUF.

  Hun var i eller utenfor Kafébygget på Utøya.

 • Carina Borgund

  Alder: 18 år

  Bosted: Oslo

  Carina Borgund kjempet mange politiske kamper i sin hjemby Oslo. Hun arbeidet blant annet for å hindre nedlegging av ungdomsklubber på Oppsal. Hun satt i fylkesstyret til AUF i Oslo.

  Hun var ved Bolsjevika på Utøya.

 • Diderik Aamodt Olsen

  Alder: 19 år

  Bosted: Nesodden

  Diderik Aamodt Olsen var på Utøya som nestleder for Nesodden AUF. Han jobbet i AUFs medlemsblad 'Replikk', og blir omtalt som en person med faglig tyngde og en skarp poengtert stil.

  Han var i området ved Pumpehuset på Utøya.

 • Dupe Ellen Awoyemi

  Alder: 15 år

  Bosted: Drammen

  15 år gamle Modupe Ellen Awoyemi (kalt 'Dupe') fra Drammen var på Utøya for første gang. Hun var elev ved Drammen videregående skole, og blir beskrevet som en engasjert solstråle. Dupe var datter av bystyrepolitiker Lola Awoyemi.

  Hun var i skrenten nedenfor Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Eivind Hovden

  Alder: 15 år

  Bosted: Tokke

  Eivind Hovden fra Tokke i Telemark var på sommerleir på Utøya for første gang. Han var svært musikkinteressert, og spilte gitar i et lokalt band. Han blir beskrevet som en svært engasjert 15-åring.

  Han var i Storsalen i Kafébygget på Utøya.

 • Elisabeth Trønnes Lie

  Alder: 16 år

  Bosted: Halden

  Elisabeth Trønnes Lie var styremedlem i Halden AUF. Tidligere samme sommer gikk hun ut fra Risum ungdomsskole og skulle i august ha begynt på Halden videregående skole. De som kjente 16-åringen sier hun var det søteste mennesket i hele verden.

  Hun var i Storsalen i Kafébygget på Utøya.

 • Emil Okkenhaug

  Alder: 15 år

  Bosted: Levanger

  Emil Okkenhaug meldte seg inn i AUF våren 2011 og var på Utøya for første gang. Han var en aktiv, sosial og godt likt idrettsgutt. Samme høst skulle han begynne på Levanger videregående skole.

  Han var i området ved Pumpehuset på Utøya.

 • Espen Jørgensen

  Alder: 17 år

  Bosted: Bodø

  Espen Jørgensen var nylig blitt leder i Bodø AUF. Han var også innvalgt som 1. vara i Nordland AUFs styre. En venn beskriver ham på følgende måte: ’Han kunne lyse opp de mørkeste dager, og var en person man kunne stole fullt på.’ Espen gikk på teknikk og industriell produksjon i 1. klasse ved Bodø videregående skole.

  Han var i området ved Pumpehuset på Utøya.

 • Eva Kathinka Lütken

  Alder: 17 år

  Bosted: Sarpsborg

  Eva Kathinka Lütken fra Sarpsborg ble drept på Utøya. Hun gikk på St. Olav videregående skole, og var svært aktiv i sitt verv som styremedlem i AUF i Sarpsborg.

  Hun var på Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Even Flugstad Malmedal

  Alder: 18 år

  Bosted: Gjøvik

  Even Flugstad Malmedal var på Utøya for AUF. Han gikk på Gjøvik videregående skole og var i tillegg en aktiv fotballspiller og skiløper. Av venner beskrives han som en gutt som alltid var i godt humør, som alltid stilte opp og som var godt likt av alle.

  Han var ved Stoltenberget nord på Utøya.

 • Fredrik Lund Schjetne

  Alder: 18 år

  Bosted: Eidsvoll

  Fredrik Schjetne mistet livet på Utøya. Av sine venner beskrives han som en flott person; en gutt med et stort, varmt smil som alltid stod klar for å hjelpe andre. Han var en engasjert gutt, som alltid var klar for en diskusjon og som alltid var positiv.

  Han var ved Pumpehuset på Utøya.

 • Gizem Dogan

  Alder: 17 år

  Bosted: Trondheim

  Gizem Dogan var akkurat ferdig med første år med studiespesialisering ved Byåsen videregående skole i Trondheim. Hun blir beskrevet som en aktiv og flink jente.

  Hun var i skogen øst for Skolestua på Utøya.

 • Gunnar Linaker

  Alder: 23 år

  Bosted: Bardu

  Gunnar Linaker fra Bardu huskes av familien som en stor bamse av en gutt, med mye kjærlighet å gi. Han jobbet som fylkessekretær for AUF i Troms, en jobb han elsket.

  Han var på teltplassen sørvest for Kafébygget på Utøya.

 • Guro Vartdal Håvoll

  Alder: 18 år

  Bosted: Ørsta

  Guro Vartdal Håvoll var aktiv i lokalpolitikken som organisatorisk nestleder i AUF i Møre og Romsdal og styremedlem i Ørsta Arbeiderparti. Hun hadde et brennende engasjement og sto blant annet opp for de svakeste i samfunnet.

  Hun var i Lillesallen i Kafébygget på Utøya.

 • Håkon Ødegaard

  Alder: 17 år

  Bosted: Trondheim

  Håkon Ødegaard var elev ved musikklinja ved Heimdal videregående skole i Trondheim. Han var også aktiv i Byåsen skolemusikkorps, der han både spilte og var tillitsvalgt.

  Han ble funnet i vannet utenfor sydspissen av Utøya.

 • Hanne Anette Balch Fjalestad

  Alder: 43 år

  Bosted: Lunner

  Hanne A. Balch Fjalestad var på Utøya som frivillig for Norsk Folkehjelp. Hun var dansk statsborger. Datteren på 20 år, som også var på øya, overlevde.

  Hun var ved Kafébygget på Utøya.

 • Hanne Kristine Fridtun

  Alder: 19 år

  Bosted: Stryn

  Hanne Kristine Fridtun ble valgt til fylkesleder for Sogn og Fjordane AUF i februar 2011. Årets sommerleir på Utøya var den første for den ferske lederen.

  Hun var ved Pumpehuset på Utøya.

 • Håvard Vederhus

  Alder: 21 år

  Bosted: Oslo

  Håvard Vederhus var på Utøya. Han ble valgt til leder for Oslo AUF i februar 2011. Vederhus har også vært leder for Elevorganisasjonen, og er det yngste medlemmet som noen gang er blitt oppnevnt til et offentlig utvalg i statsråd.

  Han var ved Pumpehuset på Utøya.

 • Henrik Rasmussen

  Alder: 18 år

  Bosted: Hadsel

  Henrik Rasmussen fra Hadsel dro til Utøya sammen med tre AUF-kamerater. Han ble 18 år gammel. Rasmussen var kasserer i Hadsel AUF og sto på 15. plass på Arbeiderpartiets liste til kommune- og fylkestingsvalget i Hadsel.

  Han var i området ved Pumpehuset på Utøya.

 • Henrik André Pedersen

  Alder: 27 år

  Bosted: Porsanger

  Henrik André Pedersen mistet livet i tragedien på Utøya. Han kom fra Bodø, men var bosatt i Porsanger kommune der han var verve- og lokallagsansvarlig i Finnmark AUF. 27-åringen skulle høsten 2011 gått til valg som ungdomsrepresentant for Porsanger Arbeiderparti. Han sto på 6. plass på valglista.

  Han var i Storsalen i Kafébygget på Utøya.

 • Ida Beathe Rogne

  Alder: 17 år

  Bosted: Østre Toten

  Ida Beathe Rogne var på Utøya for første gang. Hun gikk på Lena videregående skole. Hun var ferskt medlem i AUF og beskrives som en målbevisst og glad jente.

  Hun var i Storsalen i Kafébygget på Utøya.

 • Ingrid Berg Heggelund

  Alder: 18 år

  Bosted: Ås

  Ingrid Berg Heggelund var en av de fra Akerhus som ble drept på Utøya. Hun drømte om en mastergrad og ønsket å starte på statsvitenskap til høsten.

  Hun var ved Bolsjevika på Utøya.

 • Isabel Victoria Green Sogn

  Alder: 17 år

  Bosted: Oslo

  Isabel Victoria Green Sogn var leder for Stovner AUF, og ble av andre regnet som en av de aller ivrigste av AUF-jentene.

  Hun var ved Bolsjevika på Utøya.

 • Ismail (Isma Brown) Haji Ahmed

  Alder: 19 år

  Bosted: Hamar

  Ismail Haji Ahmed var også kjent under artistnavnet Isma Brown, og var med i tv-programmet Norske talenter i vår. Hans bror, som også var på Utøya, overlevde.

  Han var ved Pumpehuset på Utøya.

 • Jamil Rafal Mohamad Jamil

  Alder: 20 år

  Bosted: Eigersund

  Jamil Rafal Yasin fra Eigersund kom opprinnelig fra Irak og bodde med familien sin i Eigersund. Hun var på Utøya sammen med broren sin som ble lettere skadet i en arm under skytingen.

  Hun var ved sydspissen av Utøya i vannkanten.

 • Johannes Buø

  Alder: 14 år

  Bosted: Longyearbyen

  Johannes Buø kom opprinnelig fra Mandal, men var bosatt på Svalbard. Han meldte seg inn i AUF i år, og var på Utøya for første gang. Han var i flere år aktiv i det internasjonale ungdomsnettverket CISV. Johannes huskes som en gutt med godt humør og god humor.

  Han var i skogen øst for Skolestua på Utøya.

 • Karar Mustafa Qasim

  Alder: 19 år

  Bosted: Vestby

  Karar Mustafa Qasim var fra Vestby i Akershus. Han kom opprinnelig fra Irak, men flyttet til Norge for noen år siden. Quasim dro til sommerleiren sammen med venner fra AUF.

  Han var ved Bolsjevika på Utøya.

 • Karin Elena Holst

  Alder: 15 år

  Bosted: Rana

  Karin Elena Holst var fra Mo i Rana i Nordland, og var en av ni medlemmer i Rana AUF. Hun gikk ut av tiende klasse ved Båsmo ungdomsskole i sommer, og hadde planer om å starte på en helse- og sosialutdanning.

  Hun var ved vannkanten på sydspissen av Utøya.

 • Kevin Daae Berland

  Alder: 15 år

  Bosted: Askøy

  Kevin Daae Berland fra Askøy var svært engasjert i lokalpolitikken og flink til å få andre til å engasjere seg. Han hadde leserinnlegg i lokalavisen bare to uker før han mistet livet på Utøya. Kevin skulle i høst begynne i 10. klasse på Ravnanger ungdomsskole og han var medlem i Ungdommens kommunestyre på Askøy.

  Han var ved vannkanten på sydspissen av Utøya.

 • Lejla Selaci

  Alder: 17 år

  Bosted: Fredrikstad

  Lejla Selaci overtok som leder i Fredrikstad AUF i mars. Hun var en jente som engasjerte seg sterkt i det hun trodde på, og var også aktiv i ungdommens fylkesråd. Hun var elev ved Frederik II videregående skole i Fredrikstad.

  Hun var foran Kafébygget på Utøya.

 • Lene Maria Bergum

  Alder: 19 år

  Bosted: Namsos

  Lene Maria Bergum var styremedlem i Stjørdal AUF, og var på Utøya for første gang. Hun hadde nettopp fullført videregående ved Byåsen videregående skole i Trondheim. Til høsten skulle hun studere historie og språk i Barcelona.

  Hun var i Storsalen i Kafébygget på Utøya.

 • Margrethe Bøyum Kløven

  Alder: 16 år

  Bosted: Bærum

  Margrethe Bøyum Kløven var på Utøya som medlem av Bærum AUF. Allerede som 15-åring ble hun innvalgt som varastyremedlem, og blir beskrevet som en aktiv og allsidig jente.

  Hun var i Kafébygget på Utøya.

 • Maria Maagerø Johannesen

  Alder: 17 år

  Bosted: Nøtterøy

  Maria Maagerø Johannesen fra Nøtterøy var elev ved Greveskogen videregående skole i Tønsberg. Hun var svært opptatt av musikk, dans og drama og skulle begynne andre studieår på denne linja. Maria var aktiv innenfor teater- og dansemiljøet i Tønsberg.

  Hun var på Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Marianne Sandvik

  Alder: 16 år

  Bosted: Stavanger

  Marianne Sandvik fra Hundvåg i Stavanger ble medlem av AUF et halvt år før sommerleiren. Hun skulle begynne på Helse og sosialfag på videregående skole til høsten. Hun beskrives som en fantastisk jente med en unik omtanke for alt og alle rundt seg.

  Hun var i skrenten nedenfor Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Mona Abdinur

  Alder: 18 år

  Bosted: Oslo

  Mona Abdinur var på Utøya som en engasjert ungdomspolitiker. Hun var særlig opptatt av flerkulturelle spørsmål i politikken. I tillegg var Mona Abdinur aktiv innen dans, musikk og sang.

  Hun var i Lillesalen i Kafébygget på Utøya.

 • Monica Elisabeth Bøsei

  Alder: 45 år

  Bosted: Hole

  Monica Bøsei fra Hole var daglig leder for Utøya i rundt 20 år, og ble kalt 'Mor Utøya'. Hun var en av personene statsminister Jens Stoltenberg trakk spesielt frem i sin tale under minnegudstjenesten i Oslo domkirke. Mannen hennes og deres to døtre var også på Utøya, men berget livet.

  Hun var i området mellom Informasjonshuset og brygga på Utøya.

 • Pamela Ardam

  Alder: 21

  Bosted: Oslo

  Pamela Ardam var fra Kristiansand, men bodde i Oslo og var på Utøya tilknyttet Oslo AUF. Hennes egentlige fornavn var Porntip, men hun foretrakk Pamela. Hun beskrives av sine venner som 'oppegående, superintelligent, politisk aktiv og jordnær'.

  Hun var ved Pumpehuset på Utøya.

 • Rolf Christopher Johansen Perreau

  Alder: 25 år

  Bosted: Trondheim

  Christopher Perreau var fra Hommelvik, men bodde i Trondheim. Han satt i sentralstyret i AUF, og hadde mange viktige verv i organisasjonen de siste ti åra. Han beskrives som en stor inspirator og en dyktig og karismatisk debattant.

  Han ble funnet ved inngangen til Kafébygget på Utøya.

 • Ronja Søttar Johansen

  Alder: 17 år

  Bosted: Vefsn

  Ronja var svært opptatt av musikk, og hadde en egen blogg som hun la ned mye arbeid i. Hun gikk i 1. klasse på musikk, dans og drama ved Mosjøen videregående skole. 17-åringen var sekretær i AUF Vefsn. Av sine partifeller beskrives hun som en person med mot, engasjement og godhet.

  Hun var i Lillesalen i Kafébygget på Utøya.

 • Ruth Benedichte Vatndal Nilsen

  Alder: 15 år

  Bosted: Tønsberg

  Ruth Benedichte Vatndal fra Tønsberg var elev ved Byskogen skole. - Hun var alltid glad, positiv og uten fordommer, sier en venninne. Ruth Benedichte var med i Tønsberg domkirkes ungdomskafé Quasimodo og medlem i AUF.

  Hun var ved Pumpehuset på Utøya.

 • Sharidyn Svebakk-Bøhn

  Alder: 14 år

  Bosted: Drammen

  14 år gamle Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn (kalt 'Sissi') fra Drammen var på Utøya for første gang. Hun gikk i 8. klasse på Marienlyst skole, og utmerket seg tross sin unge alder som en engasjert AUF-er.

  Hun var i en skrent nedenfor Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Silje Stamneshagen

  Alder: 18 år

  Bosted: Askøy

  Silje Stamneshagen fra Askøy, opprinnelig fra Steinsland i Sund, var nylig innmeldt i AUF og var på Utøya for første gang. Hun skulle i høst begynne i tredje klasse på Askøy Videregående skole. Hun var glad i musikk, og var aktiv korpsmusikant.

  Hun var på Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Silje Merete Fjellbu

  Alder: 17 år

  Bosted: Tinn

  Silje Merete Fjellbu fra Tinn var med på å stifte Aust-Telemark AUF, og var den første lederen i organisasjonen. Hun gikk av som leder ved sist årsmøte i februar 2011. Hun blir beskrevet som en ærlig og engasjert jente, med et stort hjerte.

  Hun var i Lillesalen i Kafébygget på Utøya.

 • Simon Sæbø

  Alder: 18 år

  Bosted: Salangen

  Simon Sæbø fra Salangen var en engasjert elev på Sjøvegan videregående skole, der han både var elevrådsleder og russepresident. Simon var veldig politisk aktiv, og var blant annet med på å skrive partiprogrammet til Salangen Arbeiderparti.

  Han var i en skrent nedenfor Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Snorre Haller

  Alder: 30 år

  Bosted: Trondheim

  Snorre Haller var på Utøya i regi av Fellesforbundet. Han var maler og fagforeningsmann, og hadde en rekke verv i LO og Fellesforbundet i Sør-Trøndelag.

  Han var utenfor hovedinngangen til Kafébygget på Utøya.

 • Sondre Kjøren

  Alder: 17 år

  Bosted: Orkdal

  Sondre Kjøren var medlem i AUF. Han var elev ved Orkdal videregående skole der han skulle begynne i andre klasse ved linjen for studiespesialisering til høsten. Han beskrives som en blid, omtenksom og engasjert gutt.

  Han var i Lillesalen i Kafébygget på Utøya.

 • Sondre Furseth Dale

  Alder: 17 år

  Bosted: Haugesund

  Sondre Furseth Dale fra Haugesund gikk på yrkesfaglinjen på Karmsund videregående skole og var en profilert ungdom i Haugesund. Han spilte gitar i flere lokale band på fritiden, og var i tillegg engasjert i Natur og Ungdom, Filmklubben og i Backgammon-miljøet i byen.

  Han var i vannkanten mellom Nakenodden og skrenten ned fra Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Steinar Jessen

  Alder: 16 år

  Bosted: Alta

  Steinar Jessen fra Alta beskrives av kjente som en sosial gutt, og i Alta AUF var han en kjerne. Steinar var også en ivrig svømmer.

  Han var ved utescenen utenfor Kafébygget på Utøya.

 • Sverre Flåte Bjørkavåg

  Alder: 28 år

  Bosted: Sula

  Sverre Flåte Bjørkavåg var på Utøya som representant for Fagforbundet. Han hadde også tillitsverv for Fagforbundet i Møre og Romsdal og han var aktiv i Sula Arbeiderparti.

  Han var ved Pumpehuset på Utøya.

 • Synne Røyneland

  Alder: 18 år

  Bosted: Oslo

  Synne Røyneland var på Utøya som medlem av AUF i Oslo. Hun var elev på Bjerke Videregående skole, og blir beskrevet som en morsom jente, med sterke meninger.

  Hun var ved Stoltenberget nord på Utøya.

 • Syvert Knudsen

  Alder: 17 år

  Bosted: Lyngdal

  Syvert Knudsen fra Lyngdal var ifølge foreldrene en av de første som ble skutt og drept på Utøya. Han var initiativtaker til oppstarten av Lyngdal AUF i vår og var leder i lokallaget. 17-åringen beskrives som en sprudlende og entusiastisk gutt, som var veldig musikkinteressert.

  Han var ved Stoltenberget nord på Utøya.

 • Tamta Lipartelliani

  Alder: 23 år

  Bosted: Kutaisi, Georgia

  Tamta Lipartelliani fra Georgia var sekretær i den internasjonale komiteen i Young Socialists of Georgia. På Utøya var hun sammen med en venninne fra partiet for å dele sine visjoner med norske ungdommer. Venninen, Natia Chkhetiani overlevde.

  Hun var ved vannkanten på sydspissena av Utøya.

 • Tarald Kuven Mjelde

  Alder: 18 år

  Bosted: Osterøy

  Tarald Kuven Mjelde fra Valestrand på Osterøy var nestleder i Hordaland AUF, profilert EU-tilhenger og en svoren Chelsea-fan. Før leiren på Utøya spøkte Tarald om at han skulle sove i det eneste teltet med mer enn tre EU-tilhengere.

  Han var på Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Thomas Margido Antonsen

  Alder: 16 år

  Bosted: Oslo

  Thomas Margido Antonsen var akkurat ferdig på Bjøråsen ungdomskole på Romsås, hvor han var svært aktiv. Blant annet holdt han tale under sommeravslutningen i juni. 16-åringen beskrives som varm, hjelpsom og en gutt som spredte glede.

  Han var ved Pumpehuset på Utøya.

 • Tina Sukuvara

  Alder: 18 år

  Bosted: Vadsø

  Tina Sukuvara var leder for Vadsø AUF og satt også i fylkesstyret. Hun beskrives som svært dyktig og engasjert, og hun deltok aktivt i politiske debatter.

  Hun var i området ved Pumpehuset på Utøya.

 • Torjus Jakobsen Blattmann

  Alder: 17 år

  Bosted: Kristiansand

  Torjus Jakobsen Blattmann ble drept på Utøya. 17-åringen var glødende engasjert i AUF, og opptatt av et åpent, inkluderende og flerkulturelt samfunn. Han beskrives som en ufattelig snill gutt, med mye humør og gode gitarkunnskaper. Jakobsen Blattmann var student og ville bli barne- og ungdomsarbeider.

  Han var ved Bolsjevika på Utøya.

 • Tore Eikeland

  Alder: 21 år

  Bosted: Bergen/Osterøy

  Tore Eikeland fra Valestrand på Osterøy var leder i Hordaland AUF og blir av statsministeren beskrevet som en av partiets mest talentfulle ungdommer. Fotballentusiasten ble politisk interessert som 14-åring og utmerket seg med sine glødende taler.

  Han var på Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Trond Berntsen

  Alder: 51 år

  Bosted: Øvre Eiker

  Politimannen Trond Berntsen fra Hokksund i Øvre Eiker var på Utøya som vaktmann. Han jobbet i Politiets utlendingsenhet i Oslo. Sønnen på ti år, som også var på øya, overlevde.

  Han var i området mellom Informasjonshuset og brygga på Utøya.

 • Rune Havdal

  Alder: 43 år

  Bosted: Øvre Eiker

  Rune Havdal var fra Vestfossen i Øvre Eiker. Han omkom på Utøya, der han jobbet som sikkerhetsvakt. Rune Havdal beskrives av venner som en snill og rolig kar der latteren satt løst. Han etterlater seg kone og to barn.

  Han var i området mellom Informasjonshuset og brygga på Utøya.

 • Monica Iselin Didriksen

  Alder: 18 år

  Bosted: Sund i Hordaland

  Monica Iselin Didriksen fra Sund blir beskrevet som en unik og sprudlende jente med stor interesse for politikk. Hun skulle i høst begynne i tredje klasse på Bergen Katedralskole og var blant annet aktiv i svømme- og livredningsklubben i hjemkommunen.

  Hun var på Kjærlighetsstien på Utøya.

 • Victoria Stenberg

  Alder: 17 år

  Bosted: Nes

  Victoria Stenberg var eldst av tre søsken. Hun hadde nettopp blitt medlem i ungdomsorganisasjonen Akershus AUF. Av familie og venner beskrives Victoria som en positiv og snill solstråle. Hun var også en aktiv håndballspiller for Raumnes & Årnes.

  Hun var ved Pumpehuset på Utøya.