Hopp til innhold

25 årsverk til Karasjok

– Det er jo en god nyhet vi fikk, sier avdelingsleder i Finnmarksklinikken, Ellen Ingrid Eira.

Finnmarksklinikken i Karasjok

Finnmarksklinikken i Karasjok

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Finnmarkssykehuset foreslår å samle døgntilbudet innen rus og psykiatri i Karasjok og Alta.

Det vil betyr at dagens døgnplasser i Lakselv foreslås flyttet til Karasjok innen 2016. I Lakselv har Finnmarkssykehuset HF i dag akutt-team for pasienter innen psykisk helsevern. Det tilbudet foreslås også flyttet til Karasjok.

– Det er jo en god nyhet vi fikk, sier avdelingsleder i Finnmarksklinikken, Ellen Ingrid Eira.

Glad for nyheten de fikk

Ellen Ingrid Eira

Avdelingsleder i Finnmarksklinikken, Ellen Ingrid Eira.

Foto: Nils Johan Eira / NRK

Direktør i Finnmarkssykehuset, Torbjørn Aas hadde i løpet av 4. mars informasjonsmøte i Lakselv og Karasjok. Møtet som fant sted i Lakselv var ikke så gledelig for de ansatte, direktøren kunne fortelle at 25 årsverk foreslås å bli flyttet til Karasjok.

Men for de ansatte i Finnmarksklinikken i Karasjok var det en positiv nyhet de fikk.

– Det var en hyggelig melding vi fikk idag og vi er glad for at de har snudd i saken, sier Ellen Ingrid Eira.

Eira mener at det er bra gjort at de snur i saken og ikke vil flytte noen årsverk fra Karasjok. Hun er også takknemlig for at Finnmarkssykehuset ser kompetansen de har i Karasjok, og at de ikke deler opp institusjonen.

– Det er bra at de vil beholde Finnmarksklinikken i Karasjok, avslutter Eira.

Best tilbud til pasientene

Anbefalingen om å samle døgntilbudet i psykisk helsevern og

Torbjørn Aas

Gunn Heatta og Torbjørn Aas

Foto: Nils Johan Eira / NRK

rus i Karasjok og Alta, er vurdert til å gi det beste tilbudet til pasientene i Finnmark, det beste grunnlaget for et godt fagmiljø og framtidig rekruttering, og ivareta vår rolle som utdannings- og forskningsinstitusjon.

– Min innstilling samsvarer med flere faggruppers utredning. Det jeg har vektlagt, er dagens sterke fagmiljø, rekruttering, kompetanse, forskningsmiljø og evne til å utdanne våre egne spesialister, sier direktør i Finnmarkssykehuset, Torbjørn Aas.

I desember ble en rekke endringer vedtatt i styret, men spørsmålet om hvor vi i framtiden har de beste forutsetningene for å ha et godt behandlingstilbud, ble utsatt. 20. mars skal styret beslutte hvor de mener det er best å samle fagmiljøene.

Korte nyheter

  • Ekstrabevilgning sikrer yrkesfagtilbudet i Hamarøy

    Fylkesrådet har i dag bestemt at elevene ved Knut Hamsun joarkkaskåvllå/videregående skole, avdeling Hamarøy, som ønsker full opplæring i bedrift (FOB) «Steigenmodellen» vg1 og vg2, skal få ta sine fellesfag på Oppeid.

    Fylkesrådet har gått inn for å bevilge 500.000 kroner ekstra for å kunne beholde fellesfagundervisningen for denne gruppen på Oppeid. Dette gjelder både de som har dette tilbudet inneværende skoleår, samt de som ønsker det fra høsten av.

    Det har vært reaksjoner fra elever og foreldre på at denne fellesfagundervisningen opprinnelig var lagt til Steigen. Dette ville ha medført at noen elever ville ha måttet flytte. Nå kan de ta sine fag på nærskolen, skriver fylkesråd for utdanning og kompetanse Joakim Sennesvik i en pressemelding.

    – Det betyr enormt mye for den enkelte elevene og for bredden i tilbudet på skolen at det er et miljø med forskjellige fagkretser. Også for lokalsamfunnet er dette av stor betydning, sier ordfører Britt Kristoffersen Løksa i Hamarøy til Avisa Nordland.

    Til høsten skal fylkeskommunen vedta en ny tilbudsstruktur fra skoleåret 2025/26 som skal være i fire år.

    – Det vil si noe om hvilke tilbud vi skal ha på de ulike skolene våre. Den planen vil jo si noe mer langsiktig for KHVGS og de 15 andre videregående skolene vi har, sier Sennesvik til NordSalten Avis.

    Knut Hamsun videregående skole - joarkkaskåvllå
    Foto: Elena Junie Paulsen / NRK
  • Fire millioner til ungdom under Bodø 2024

    Fire millioner kroner har blitt bevilget til ungdomsprosjekter i Nordland gjennom UNG-prosjektet (Bodø 2024). Pengene har blitt fordelt på 77 ulike kulturelle ungdomsprosjekter i fylket.

    Tre av prosjektene som har mottatt støtte er fra Hamarøy – UNG AGE Hamarøy 2024, Ungdommens dag - på Skutvik Kystfæstival og «Vi e her - Mij lip dáppe 2024» låtskriver-workshop.

    Målet med bevilgningene er å skape et unikt ungdomsprogram som reflekterer ungdommens behov, ønsker og visjoner. Prosjektene blir en del av ungdomsprogrammet til UNG2024 (Bodø 2024).

    Det er Samfunnsløftet Sparebank 1 Nord-Norge som gikk inn med over fire millioner kroner til utlysninger for ungdom i Nordland.

    De fem nye Hamarøyskolenes forestilling «Vi e her/Mij lip dáppe» november 2018, ett år før sammenslåing av kommunene Tysfjord vest og Hamarøy.
    Foto: Elena Junie Paulsen/PRIVAT
  • Australias bidrag tar urfolkskultur og -språk til Eurovision 2024

    Den elektroniske musikkduoen Electric Fields skal representere Australia på Eurovision Song Contest 2024 i Malmö i Sverige.

    Duoen består av Zaachariaha Fielding og Michael Ross, og de skal fremføre deres nye sang, «One Milkali (One Blood)», som inneholder aboriginspråket Yankunytjatjara.

    Electric Fields er kjent for sin unike blanding av moderne elektronisk sjel og gammel urfolkskultur, og synger på aboriginspråkene Pitjantjatjara og Yankunytjara, og engelsk.

    For Fielding er det å synge på et urfolksspråk i Eurovision en mulighet til å hedre hans arv og utfordre historiske fortellinger rundt urfolk i Australia.

    Electric Fields søker å gjøre en varig innvirkning med deres budskap om enhet, aksept og kulturell stolthet, skriver nettstedet bwtribal.com.

    Australia. Eurovision Song Contest.
    Foto: AFP