Hopp til innhold

– Egeland bedre enn Brown

– Bedre, mer spennende og morsommere enn Dan Brown. Tom Egelands «Lucifers evangelium» får strålende kritikk i dansk presse.

Tom Egeland

Romanen «Lucifers evangelium» sammenlignes i dansk presse med bøkene til Dan Brown.

Foto: Heidi Rode / NRK

Tom Egelands thriller «Lucifers evangelium» blir godt mottatt i Danmark.

Tom Egelands Lucifers Evangelium
Foto: Aschehoug

Romanen, som i Norge har passert et opplag på 100.000 eksemplarer, sammenlignes i dansk presse med bøkene til Dan Brown, fremgår det av en pressemelding fra hans norske forlag Aschehoug.

Berlingske Tidende fastslår at «Tom Egelands romaner om arkeologen Bjørn Beltø blir bedre og bedre» og at «boka er suverent mer spennende enn de fleste av Dan Browns».

Også Ekstra Bladet sammenligner de to forfatterne og skriver: «Egeland skriver både bedre og morsommere enn Dan Brown».

Magasinet Femina skriver at «det simpelthen ikke er til å forstå at Dan Brown har stukket av med internasjonal berømmelse innenfor sjangeren. Tom Egeland er langt bedre – mer kompleks og langt mer modig».

«Lucifers evangelium» ble tidligere i år tildelt Rivertonprisen som beste norske kriminalroman i 2009.

Kilde: NTB

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.