Hopp til innhold

– Kjolen er tekkelig nok, sier Hansen

– Kjolen er tekkelig nok, sier Inger Lise Hansen i et NRK intervju. Hun liker de omdiskuterte kjole-bildene og sier hun stilte opp for å trekke unge kvinner til politikken. – Kvinner blir oftere enn menn blir beskyldt for spille på sex, sier hun.

Video HANSEN-BILDER-VIGGO-ww_MXF_Innboks.MP4

Inger Lise Hansen mener hun ikke spiller på sex. Lørdag er hun gjest hos Viggo Johansen.

– Når menn stiller opp og spiller på sin mannlighet blir de heiet fram, mens når kvinner stiller opp og ønsker å fremstå med sin kvinnelighet, blir det sett på som om de spiller på sex, sier 2. nestleder i KrF til NRK.

I «Viggo på lørdag» forteller hun både om modell-bildene, politikken og troen. Hele sendingen kan du se på NRK1 eller i Nett-TV 27. mars kl. 22.45.

Spiller du litt på sex, spør Viggo Johansen.

– Nei jeg synes ikke det er det som er utrykket i disse bildene, sier hun.

– Jeg liker bildene og jeg synes kjolen er tekkelig nok, sier hun.

Både på lokalplan og i riksmediene har kommentarene haglet etter at Inger Lise Hansen poserte i en liten svart kjole på forsiden av ukebladet Det Nye.

Flere har uttrykt seg i rasende vendinger og mener hun setter fokus på utseende framfor dyktighet ved å la seg avbilde i sexy tøy, og at hun ikke kan representere KrF.

(Saken fortsetter under bildet)

Viggo Johansen og Inger Lise Hansen

Inger Lise Hansen snakker ut på «Viggo på lørdag»

Foto: Aud Darrud / NRK

Til VG sa Høyres justispolitiske talsmann, André Oktay Dahl at Inger Lise Hansen kunne passe inn i Høyre, og at partiet ikke ville takke nei til en politiker som er ung, pen og dyktig. Les: - Passer i Høyre .

I «Viggo på lørdag» forteller KrF-politikeren at hun ble med på foto-settet for å nå ut til unge kvinnelige velgere, og at hun i likhet med partileder Dagfinn Høybråten viser fram flere sider av seg selv.

Ønsker muslimer inn i KrF

Inger Lise Hansen, 2. nestleder i Kristelig Folkeparti, har måttet tåle mye kritikk for sine liberale holdninger og møter motstand internt i KrF. Likevel er det mange som forsvarer hennes linje og mener hun kan fornye partiet.

SE KLIPP: –

Video HANSEN-MUSLIMER-01-VIGGO-ww_MXF_Innboks.MP4

I følge Inger Lise Hansen, er det er en fare for at Kristelig Folkeparti kan dø ut. Hun taler for dialog mellom ulike trosretninger, og vil ønske muslimer velkommen i partiet.

– Det er en konsekvens av at jeg ønsker å fjerne bekjennelsesparagrafen. Jeg vil at KrF skal være det partiet som løfter trosfrihet for alle opp som fanesak, sier hun til Viggo Johansen i NRK.

Inger Lise Hansen tror mange muslimer og kristne deler syn blant annet når det gjelder familieverdier.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.