Hopp til innhold

Mediene får gjennomgå i Gerd-Liv Vallas bok

Presenterte sin bok "Min historie" i dag.

Gerd-Liv Valla

Forfattere som Åsne Seierstad, Erlend Loe, ja til og med den nybakte forfatteren Carl I. Hagen, måtte finne seg i å havne i medieskyggen av Gerd-Liv Valla når Cappelen i formiddag presenterte høstens bøker.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

 

Pressefolkene smiler ikke like varmt, for å si det forsiktig. Journalister og fotografer flokker seg rundt meg. Det er fysisk umulig å komme seg ut av bygningen.

Man skulle nesten tro det var formiddagens pressekonferanse hos Cappelen Gerd Liv Valla her beskriver.

Tilløp til panikk

Foran halve presse-Norge inntok en noe stiv, men rakrygget Valla podiet for å gi en smakebit fra sin kommende bok "Min historie". Episoden Valla her beskriver er fra et industrimøte i Langesund i Telemark 30. januar, da mediekjøret i forbindelse med LO-ledernes konflikt med Ingunn Yssen var på sitt mest intense:

"... Jeg forsøker å beherske meg. Jeg forteller at jeg nå er mest opptatt av industripolitikk. ”Ingen kommentar. Jo, takk, jeg er sliten.” Jeg får et lite tilløp til panikk og uttrykker: ”Dette er plagsomt”.

Glefsende journalister

Valla leser videre:

"En kvinnelig journalist fra hovedstaden er spesielt nærgående. Hun går baklengs og holder mikrofonen opp i ansiktet mitt. Den ene livvakten ber henne ta det med ro, trekke seg tilbake. Hun dytter ham bort, og glefser ”Du får gå tre skritt foran meg. Jeg skal gå nærmest Valla.”

- Ikke ensidig negativ til journalister

Utdraget Valle leste levner liten tvil om at medienes rolle har fått en sentral plass i hennes boklige versjon av striden som førte til avgangen som LO-leder. Men Valla mener det boken ikke tegner et ensidig negativt bilde av norske medier.

- Jeg håper det går begge veier. Det var jo en del fra medieverdenen som selv har sagt at det var i voldsomste laget. Jeg siterer blant annet Heggtun i Aftenposten, som sa at akkurat den dagen i Langesund var det ikke noe særlig å være journalist, sier hun.

- Godt å stå på talerstolen

Og Valla hadde dette å si til hvordan hun opplevde det å møte den norske pressen igjen i formiddag.

- Det beste var å stå på en talerstol igjen. Det var det fremste ved å være her, for det har jeg ikke gjort siden 9. mars.

- Mediene går i flokk

Carl I. Hagen

- Mediene konkurrerer i sine overdrivelser, sier Carl I. Hagen.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

 

En annen ringrev fra den politiske verden, Carl I. Hagen, måtte se sin nye bokutgivelse havne noe i blitsskyggen av Valla. Også Hagen hadde fokus på Valla og kunne fortelle at han har viet et kapittel til sin versjon av hvordan han opplevde Valla/Yssen-striden og medienes rolle.

- Medienes behandling av Valla var som medienes behandling av alle mennesker. Mediene går i flokk, og har få motforestillinger mot å konkurrere i sine overdrivelser, og det skjedde også her, sier Hagen.

 

Kulturstrøm

  • Låter fra Universal Music på vei tilbake til TikTok

    Musikk fra Universal Music vil igjen bli tilgjengelig på videoplattformen TikTok, melder partene i en pressemelding.

    Det skjer etter at partene har blitt enige om en ny lisensavtale.

    Universal Musics musikk har vært borte fra TikTok siden 1. februar i år.

    Universal Music mente den gang at TikTok forsøkte å bygge en musikkbasert virksomhet uten rettferdig betaling for musikken.

  • Gitarlegenden Duane Eddy er død

    Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP.

    Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-'Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

    Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

    (NTB)

    Duane Eddy under Stagecoach Music Festival i Indio i California i 2014.
    Foto: AP
  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP