Hopp til innhold

- DAB selger ikke nok

1 av 10 radiolyttere har nå egen DAB-radio, ifølge en ny undersøkelse. - Salget har likevel stagnert, mener Andreas Wiese, mediekommentator i Dagbladet.

Andreas Wiese

Mediekommentator i Dagbladet, Andreas Wiese, har ikke tro på DAB-radioen i sin nåværende form.

Foto: Heiko Junge (utsnitt) / Scanpix

Men NRKs radiosjef Øyvind Vasaasen sier de er på god vei mot Trond Giskes krav om at halvparten av norske husstander må ha DAB-radio før radiosendinger på FM-båndet kan stoppes.

- I lys av den debatten som har vært omkring valg av standard, er vi kjempegodt fornøyd med at over 10 prosent har DAB i Norge i dag, sier Vasaasen.

- Ikke godt nok

Wiese tror ikke salget av DAB-radioer vil øke raskt nok til å nå Giskes krav i 2010.

 

 

Øyvind Vasaasen

AVVISER KRITIKKEN: Radiosjef i NRK, Øyvind Vasaasen, er fornøyd med DAB-radioens utvikling, og satser på å stenge FM-båndet i 2014.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Da må lyden bli klart bedre. DAB må være et klart bedre tilbud enn FM, noe det ikke er. I tillegg må det være en klar redsel for at FM ikke lenger vil fungere, noe det heller ikke er, sier Wiese.

Stenger FM-båndet i 2014?

Tross mye kritikk av DAB-radioene viser undersøkelsen at av de 400.000 lytterne som hører på DAB-radio i dag er 70 prosent fornøyd.

Ifølge planen skal det i 2010 avgjøres når FM-båndet skal stenges for radiosignaler.

- Vi har sett for oss at hvis man bestemmer seg i 2010, så kan 2014 være et passende tidspunkt for å stenge FM-båndet, sier Vasaasen.

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.