Hopp til innhold

- Kunnskapsløse TV-anmeldere

Ukvalifiserte TV-anmeldere er alt for strenge mot norske TV -produksjoner, mener medieviter Gunn Enli.  - Anmeldelsene bryr meg midt i rævva, sier TV-debutant Mina Hadjian.

Minas tatoverte rumpe
Foto: NRK

Hun har  nylig fått erfare dårlige terningkast for sitt TV-program Mina: Usett, som hadde premiére denne uka.

Blant kritikkene var en ener på terningen fra VG, med klar beskjed om at "programmet i seg selv er best usett".

- To kroner og en Bug

 

 

Mina Hadjian
Foto: NRK

Litt sårt innrømmer hun at det er.

- Vi hadde to kroner og en Bug, med andre ord lite ressurser og dårlig sendetid, så jeg synes det er litt rart at TV-serien ble anmeldt i det hele tatt, sier Hadjian.

 

Misforstår konsepter

Medieviter Gunn Enli mener generelt at norske TV-anmeldere har for lav kvalitet og at de ofte misforstår konsepter fordi de ikke har kunnskapen som skal til:

- Jeg kunne ønske meg mer TV-anmelderi som gjør en vurdering av produksjonskvalitet i forhold til andre programmer og i forhold til sjanger, sier Enli.

 

- Ikke spesialiserte

Ofte er det allround-journalistene som anmelder TV-produksjonene, mener hun. - Det er en oppfatning rundt omkring i redaksjonene at man ikke trenger samme kunnskap for å anmelde TV som når man skal grunngi hvorfor man liker eller ikke liker teater, bøker eller film.

 

 

Gunn Enli

- Fagkompetansen til de feltene som krever spesialkompetanse innen kunstfeltet er ofte høyere utdannet eller har bakgrunn innen feltet. TV-anmeldere er derimot ikke spesialiserte, sier hun.

 

- Går på rundgang

Avdelingsleder i VGs rampelysredaksjon, Espen Langfeld Olsen, er ikke enig i kritikken, men vedgår at man bytter på å ta anmeldelsene.

- Vi har en liten gruppe av faste anmeldere, og ellers går det på rundgang blant medarbeiderne vi har på huset, sier Olsen.

 

Tatoverer eneren på rumpa

Mina Hadjian i P3 vet hva hun skal gjøre med eneren fra VG.

- Klokka 11 i dag kommer Diesel Dahl og en makker til P3 for å tatovere terningkast 1 på meg. Greit, det er en ener, men da må jeg nesten plassere den der jeg synes den passer best, og det er akkurat rett før der du bommelommer, sier Hadjian.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.