En rekke politikere i Senterpartiet åpner for å regjere alene med Arbeiderpartiet hvis det rødgrønne flertallet faller, ifølge Nationen.

Avisa har intervjuet en rekke sentrale kilder i partiet, som håper Ap vil dumpe SV i regjering for bedre å kunne samarbeide med sentrumspartiene, dersom de rødgrønne skulle komme i mindretall.

Politikerne avisa har snakket med, som alle uttaler seg anonymt, antyder at en slik modell skal ha vært oppe til diskusjon i regjeringen.

De understreker at hele partiet støtter opp under partiets rødgrønne veivalg, men peker på at et formalisert samarbeid mellom Ap og Sp vil være langt mer spiselig for Venstre og KrF med SV ute av regjeringsposisjon.

En Ap-Sp-modell skal også ha støtte i deler av Arbeiderpartiet, hevder kildene. De frykter imidlertid at Jens Stoltenberg heller vil foretrekke å regjere alene, slik at han kan henvende seg både til venstre og høyre fra sak til sak.

Bare tull, sier nestleder

Men landbruksminister og nestleder Lars Peder Brekk (Sp) avviser at det finnes en plan B.

– Senterpartiet har ingen plan B, bare en plan A, og den går ut på å regjere videre sammen med både SV og Ap. Dette var det unison enighet om på landsmøtet vårt i vår, sier han til NTB.

Brekk avviser at det i det hele tatt finnes en diskusjon innad i Senterpartiet om et regjeringssamarbeid med bare Ap.

– Jeg er blant dem i Senterpartiet som reiser mest rundt i landet og jeg kan med sikkerhet si at denne diskusjonen er helt fraværende i Senterpartiet, sier han.

Brekk vet ikke selv hvem de anonyme kildene til Nationen er, men er sikker på at det ikke dreier seg om sentrale aktører i Senterpartiet. Han tror heller ikke at utspillet vil kunne ødelegge for den rødgrønne regjeringen.

– Nei, dette er tatt rett ut fra løse lufta. Slik det ser ut på målingene nå ser det ut til at det er gode sjanser for at den rødgrønne regjeringen får fortsette, sier Lars Peder Brekk

(NTB)