Sjokoladefondant

Sjokoladefondant som den ble servert på Hurtigruten.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Sjokoladefondant

Den søte avslutningen på middagen på Hurtigruten blir perfekt med en lun sjokoladefondant og litt mangosorbet.

Slik gjør du

Smelt smør og del sjokoladen i småbiter. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen.

Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.

Smør 4 små porsjonsformer. Fyll dem 3/4 fulle og sett dem på bakeplate. Stekes på nederste rille ved 180 °C i ca. 7 minutter. Avkjøles i formene et kvarters tid.
Kjernen skal være bløt (rennende) i fondanten

Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Dryss melis over og pynt med friske bær. Server med mangosorbet, eller en is etter eget ønske.

Tips

Dette er en oppskrift på sjokoladefondant fra Hurtigruten. Se andre oppskrifter fra Hurtigruten her: Menyen på Hurtigruten

Kilde: Hurtigruten