På våre Instagram og Facebook-kontoer har NRK Mat spurt hva leserne ønsker seg på matsidene. Klippfisk er et av ønskene. Her har vi samlet oppskrifter som kan passe til middag, til kveldskosen og til forrett. Husk at klippfisken skal vannes ut. Lenge.
Øverst her ser du hvordan Mats Paulsen serverer klippfiskboller med en rød paprikasaus.
Fransk klippfisk fra brødrene Price
I Sør-Frankrike lager de sin gryte med klippfisk og kaller den for estocaficada. Den lages med løk, poteter og tomater og en egen ansjossaus.
Bacalao med fennikel og tomater
Kjartan Skjelde lager saus med fennikel og tomater. Saus, klippfisk, poteter, rødløk og paprika blandes i en ildfast form og stekes i ovnen.
Bacalao som smårett
Anne Hjernøe lager bacalao som en av flere små retter til lunsj. Klippfisken blandes med løk, hvitløk, persille og revet sitronskall.
Baccala mantecato
Klippfisk kan også lages som en mousse og til å dyppe godt brød i.
Gratinert klippfisk med parmesan og oliven
Tomater på boks, friske tomater, oliven og parmesan trives godt sammen med klippfisken i ovnen.
Bacalao med poteter og hvitløk
Enda en smårett eller forrett med klippfisk. Dette er en av mine favoritter, sier Lise Finckenhagen.
Bacalao i form
Anders Myhrvold tilbereder klippfisken med poteter, tomater, løk, paprika og oliven.
Bacalaosuppe
Klippfisk kan også være turmat. Denne suppen er beregnet for en termos med vid åpning.
- OPPSKRIFT: Bacalaosuppe
Klippfiskboller med safranmajones
– Klippfiskboller er fiskens svar på sjokoladetrøfler, sier Lise Finckenhagen.
- OPPSKRIFT: Klippfiskboller
- OPPSKRIFT: Safranmajones
Ivar Laukholm serverer sine klippfiskboller med det han kaller verdens beste rømmesaus.
- OPPSKRIFT: Klippfiskboller med rømmesaus