Sjokolademousse

Sjokoladen skal smeltes på lav varme og den skal ikke komme i kontakt med vann. Mats Paulsen serverer sjokolademousse med bringebærsaus, mascarponekrem, litt kjeks for å ha med noe sprøtt og et grønt blad til pynt.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Sjokolademousse med bringebærsaus og mascarponekrem

Hvorfor kan vi ikke ha dessert på en vanlig hverdag? Mats Paulsen mener vi godt kan spise sjokoladmousse oftere. Han bruker en blanding av mørk sjokolade og lys melkesjokolade i desserten.

Slik gjør du

Smelt sjokoladen forsiktig over et vannbad.
Pisk kremfløte til krem.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Pisk eggehvitene stive

Rør sammen sjokolade, krem og deretter eggedosis.
Tilsett raspet appelsinskall.
Vend inn eggehvitene forsiktig slik at sjokolademassen holder seg luftig.

Ha sjokolademoussen i serveringsskåler eller glass og sett den til kjøling i minst 20 minutter. Du kan gjerne la den stå natten over.

Pisk sammen mascarpone og litt fløte til en fyldig krem.

Mos bringebær og litt sitron i en blender.

Sjokolademoussen serveres med mascarponekrem og moste bringebær.
Pynt med appelsinskall og raspet sjokolade.

Kilde: Mats Paulsen i Førkveld