Panna cotta med lime og vanilje

Frisk dessert med en saus av bringebær, melis og sitron.

Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK

Panna cotta med lime og vanilje servert med bringebærcoulis

Panna cotta smaksatt med vanilje og lime passer godt som dessert på koldtbordet. Mats Paulsen laget den til koldtbordet i radioprogrammet Brønsj.

Slik gjør du

Panna cotta med lime og vanilje

Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk og vanilje i en kjele på middels varme. Rør hele tiden.

Legg gelatin bløt i kaldt vann. Tilsett gelatin og revet limeskall når fløten er kokt opp.

Fjern vaniljestangen og hell i små glass. Sett kaldt i ca. 2 timer før servering.

Server med friske bær og bringebærcoulis.

Bringebærcoulis

Kjør bringebær, melis og litt sitron i en blender. Sil.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj på NRK P1