Video Andreas Myhrvold lager fiskekaker

Du klarer fint å lage fiskekakene hjemme etter at du har sett Andreas Myhrvold gjøre det i videoen.

Fiskekaker

Hjemmelagede fiskekaker smaker fantastisk godt, og du vet nøyaktig hva de inneholder.
Bruk helst fersk fisk, frossen fisk har mistet mye av sin bindeevne. Hyse egner seg spesielt godt, men du kan også bruke sei, lyr og torsk.

Slik gjør du

Ha den iskalde fisken i kjøkkenmaskinen sammen med saltet, kjør på høy hastighet ca. 20 sekunder til fisken er blitt en seig masse.

Ha på krydderet, egget og potetmelet, kjør en 20 sekunder til.

Så sper du med fløtemelken (mens maskinen går) litt etter litt til farsen er blitt glatt og fin. (Kan hende du ikke trenger all melk/fløte-blandingen, kjenn etter selv.)

Purreløken vaskes og finhakkes og vendes inn i farsen før en steiker kakene.

Kakene porsjoneres i 60 grams størrelse og stekes i smør på middels varme til de er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side.

Tips

Hyse er det samme som kolje.

Server gjerne kakene med kokte poteter, råkost og eggesmør.
Eller stek dem som fiskeburgere og server dem mellom brød med salat og remulade.

Kilde: Gastronomisk Institutt